התיעלות בשיקום הכתיבה והקריאה ,

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

11/10/2014 | 22:44 | מאת: בלה

בעלי משה קבל אירוע מוחי ,שאלתי היא אך יהיה לשקם אותו בקריאה ובכתיבה ,

בלה שלום, צריך לבדוק מה מקור הבעיה. בקשר לכתיבה - צריך לבדוק אם הבעיה היא קוגניטיבית (בעיה בתכנון הכתיבה) או מוטורית (בעיה בתנועת היד). בקשר לקריאה - הבעיה יכולה להיות קשורה להבנת השפה, לתאום תנועת העיניים בקריאה או לגורמים אחרים כלליים כמו דיכאון, חוסר סבלנות והפרעה ביכולת הריכוז. בקיצור צריך לבצע הערכה ע"י רופא שיקום/מרפאה בעיסוק/קלינאית תקשורת ולפעול בהתאם. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי