אשפוז בשיקום לאחר אירוע

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

22/07/2014 | 06:28 | מאת: מאיה שחר

שלום, אימי עברה אירוע (ככל הנראה לא ראשון בינואר 2014) אובחנה בסוף פברואר ולאחר אשפוז ברמב"ם שוחררה הביתה.הפגיעה היתה בעיקר בראיה, שדה הראיה שלה צומצם משמעותית והיא היתה פחות יציבה. בתחילת יולי עברה אירוע מוחי נוסף, אושפזה למשך שבוע וחצי בכרמל חיפה - שם לא עשו עימה כלום, ומאז היא מאוד חלשה, כמעט ולא אוכלת עקב כאבים בגרון, מתקשה בדיבור, ביציבות - עמידה לאורך מספר שניות בלבד, סובלת מאוד מכאבי בטן ומאז אף התייבשה פעמיים. כרגע מאושפזת בבי"ח בנהריה עקב התייבשות. האם היא זכאית לשיקום באחת ממחלקות השיקום? מי מפנה למח' האלו? רופא משפחה? נוירולוג? הפניה ישירות מבית החולים? איזה שיקום, אם בכלל, היא אמורה לעבור? תודה ויום שקט - מאיה

מאיה שלום, למיטב הבנתי - כן. ההפנייה בד"כ ישירות מביה"ח הכללי אבל ניתן גם ע"י רופא המשפחה. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי