לחץ ונפיחות בצד ימין לאחר חצי שנה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

04/07/2014 | 18:26 | מאת: ליאור

שלום רב, אבי עבר אירוע מוחי לפני חצי שנה. האירוע אובחן כאירוע קל מאחר והוא לא נישאר משותק לאחר האירוע ברוך ה'. הוא חולה סוכרת ואיבד את ראייתו לפני מספר שנים (רואה בעין אחת בצורה מאוד מוגבלת) הוא היה בבית חולים לאחר האירוע קרוב לחודש וחצי כולל שיקום. בתחילה היה לו קושי להירדם בלילות עד היום. כיום מאוד מציק לו ומפריע הנפיחות בצד ימין של כל הגוף. כולל תלונות על בעיית שמיעה בצד ימין. הוא ממשיך בפעילות גופנית ולא מוותר כולל הליכות וכו' השאלה היא האם התחושות הלא נעימות והכואבות יחלפו ? מה ניתן לעשות על מנת לשפר את מצבו לאחר האירוע? הוא עבר שיקום בבית חולים נהריה. תודה רבה להתייחסותכם המקצועית.

ליאור שלום, אם אביך אינו משותק בצד ימין של הגוף, הולך ומפעיל את היד - לא ברור לי מקור הנפיחות בצד ימין. כדאי לעשות בירור בקשר לזה כולל תפקודי לב. בקשר לקושי להרדם - יש פתרונות לכך, אתה מוזמן ליצור קשר דרך האתר http://www.shikum-cva.org/contact. בקשר לבעית השמיעה - צריך לברר אם המקור הוא בעיה באוזן או שאבדן השמיעה קשור לאירוע המוחי (נדיר יותר אבל אפשרי). בקשר לדברים נוספים לשיפור המצב - קשה לי לענות בלי להתרשם באופן אישי. בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי