אירוע וסקולרי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

29/06/2014 | 13:28 | מאת: שולמית

אני בת 67, בריאה בדרך כלל .לפני כשלושה חדשים הייתי בביתי ולפתע שמתי לב שאני לא זוכרת איזה יום היום ומה התאריך, שכחתי על פגישה שהיתה אמורה להיות לי באותו זמן , על תרופה שהיתה מונחת על השולחן ולא הבנתי למה היא שם. התקשרתי לבעלי ( חייגתי את מלוא המספר ולא באופן אוטומטי) שהגיע די מהר הביתה. הרופא שלח אותי מיד למיון , נעשו כל הבדיקות: לב לחץ דם c.t מוח, הכל יצא תקין ונאמר לי שזה היה "אירוע וסקולרי" ולא נגרם שום נזק למוח. בינתיים עשיתי גם בדיקת eeg וקארוטיס שיצאו תקינות , וחזרתי לחיי היום יום שלי.אני חייבת לציין שלפני האירוע קרו כמה דברים שגרמו לי ללחץ נפשי. אין לי בעיות של לחץ דם ובדרך כלל בדיקות הדם אצלי תקינות. האם זה עלול להיות "קדם אירוע מוחי"? האם יש דרך למנוע הישנות המצב ? אני צועדת כמעט כל יום כשעה, אוכלת די נכון .גובהי 172 והמשקל 68 ק"ג. אודה על התייחסותכם. שולמית.

שולמית שלום, מה שאת מתארת נשמע כמו אירוע מוחי חולף (TIA) וזו גם הכוונה בד"כ ב'אירוע וסקולרי'. בהנחה שזה אכן מה שהיה קיבלת 'כרטיס צהוב' בריאותי ואזהרה רצינית שאירוע מוחי יכול להיות מעבר לסיבוב. למעשה הסיכון שלך לעבור אירוע מוחי אכן היה מוגבר בשעות, בימים ובשבועות הראשונים שלאחר האירוע החולף. אני מציע להתייחס לאזהרה הזו במלוא הרצינות, לוודא שנעשות כל הבדיקות הרלוונטיות, במיוחד לגבי סמנים של דלקת סיסטמית בגוף. אם הרופאים חוששים מקרישיות מוגברת של הדם ייתכן שיתנו נוגד קרישה כלשהו למניעה. חשוב מאוד לוודא שהתזונה שלך נכונה - ואני לא מתכוון ל'פירמידת המזון' המטופשת אלא לתזונה הגיונית מבחינה אבולוציונית*. לעבור על שגרת הפעילות שלך ואולי לשפר אותה - הליכה זה טוב אבל לבדה אינה מספיקה לבניית כושר גופני טוב. להקפיד על שנת לילה טובה. למידע נוסף: על אירוע מוחי חולף - http://www.shikum-cva.org/%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2-%D7%9E%D7%95%D7%97%D7%99-%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%A3/ על מניעת אירוע מוחי - http://www.shikum-cva.org/%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2-%D7%9E%D7%95%D7%97%D7%99/ זאב * אינני תזונאי קליני - ההערה באשר לתזונה היא מנסיוני האישי ומהכרות עם הספרות המדעית הרלוונטית.

29/06/2014 | 23:24 | מאת: שולמית

תודה על תשובתך המהירה. אכן התחלתי לקחת כדורי קרטייה . אתייחס בהחלט לכל העצות שנתת לי.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי