אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

02/05/2014 | 23:15 | מאת: ענבל

אבי בן 54 עבר לפני שנתיים אירוע מוחי. לאחר שיקום ממושך הוא הולך אבל קיימת צליעה ברגל ימין שגורמת לו כאבים חזקים באגן. יחד עם זאת מופיעים כאבי תופת (מתאר כאילו השריר בוער) מכיוון הברך ועד לגב התחתון. האם יש תרופה/ טיפול שיכולים לשפר את הליכתו ולהקל על כאבי השרירים שלו?

ענבל שלום, לפי התאור שלך נשמע שיש בכאב מרכיב אורטופדי - אולי לחץ על עצב בגב התחתון שמוחמר עקב אי הסימטריות בהליכה. אם הכאב לא קיים במנוחה ומתעורר בעמידה ובהליכה וכן מחמיר עם המשך הפעילות זה מחזק את הכיוון הזה. ניתן להעזר בטיפול תרופתי להקלה סימפטומטית על הכאב, אבל כדי לשפר באמת את המצב צריך טיפול פיזיותרפי טוב להורדה של הכאב ולשיפור תבנית ההליכה - אני מניח שכשההליכה תהיה סימטרית יותר הכאב יפחת. כיוון אפשרי נוסף הוא של כאב שנובע מהפגיעה המוחית דווקא ולא מאזור הגב התחתון. על פניו זה לא נשמע כך אבל זו אפשרות שצריך לקחת בחשבון. הפגיעה במוח גם יכולה לתרום לתחושה של כאב חזק יותר מאשר הכאב 'האמיתי' - כלומר, להגביר את תחושת הכאב המורגשת כתוצאה מבעיה בגב התחתון. בקיצור - בדיקה אצל אורטופד, טיפול פיזיותרפי טוב ואולי גם בדיקת נוירולוג אם השניים הראשונים לא מועילים. אגב, תופעות אחרות השכיחות לאחר אירוע מוחי, כמו דיכאון, משפיעות גם הן על תפיסת הכאב לאחר אירוע. לפעמים טיפול בהן יכול להקל על הכאב. בהצלחה! זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי