שבץ מוחי קשה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

19/04/2014 | 11:07 | מאת: עודד

שלום רב אבי עבר שלשום שבץ מוחי קשה בבית בשעה 20:00 בשעה 20:30 הוא כבר היה בבית חולים תל השומר- פונה באמבולנס. הבננו מהרופאים שהיה לו שבץ מוחי עם דימום אשר פגע גם בגזע המוח. הוא מטופל גם בקומודין, כך שהתחיל השבץ כנראה שעקב הטיפול בקומודים הדם זרם הרבה יותר. עם כל הצער שבדבר אבי רק בן 62 ועיוור 90% מעיניו. הרופאים החליטו שאין מקום להתערבות כירורגית כרגע. הוא נמצא בטיפול נמרץ מונשם ומורדם ומוגדר כרגע ב"קומה". שאני נודע לו בכף הרגל הוא מרים בוהן או מנסה להזיז את הרגל. היום הוא התחיל להתמתח ממש בכל הגוף כאילו קם משינה כל איזה 2-4 דקות. הסימולטור של הנשימות היה על 20 שזה קרה.. בדרך כלל הוא מיוצב ונושם כ 12 נשימות בדקה. האם זה מתחיל להראות סימני שיפור? האחות אמרה לנו שממתינים לראות אם הדם קצת יתנקז או יתנקה מעצמו ואז אולי יהיה מקום להתערבות כירורגית. ממה שאני מבין שאם ב4.5 שעות הראשונות לא ניתחו.. המצב דיי בלתי הפיך. אנחנו מוכנים לגרוע מכל.. אך רוצים לשמוע עוד חוות דעת. האם זה שאבי מתמתח זה אומר משהו? מה זה אומר בעצם? האם צריך לערב את הביטוח? כי בטיפול נמרץ של תל השומר.. אני הבנתי שזאת מחלקה ממש טובה. אולי ההבחנה הראשונית שלהם מוטעית? עשו לו רק CT איך שהוא הגיע.. וכרגע אנחנו רוצים שיעשו עוד אחד לבדוק אם יש התקדמות.. והם אומרים שכרגע לא צריך עוד CT ואולי בהמשך.. איך יודעים מהם סימני התאוששות? איך יודעים כמה נשימות זה טוב? האם הרופאים בעצם הרימו ידיים? כי למה באמת ממתינים ? הרופאים אומרים שמאתמול יש סימנים שהמוח מקבל דם.. שזה קצת יותר טוב. בפועל אני מבין מכל מה שקראתי באנטרנט שאבי נלחם על חייו והוא בסכנת מוות ממשית וגדולה. ושהסיכויים נמוכים. תודה רבה.\אודה לתשובה כמה שיותר מפורטת.. ראיתי שאתה עונה ברמה גבוהה. השאלות הם: התמתחויות- ממש מתמתש כאיו ישן ומתמתח מתוך שינה- מה זה אומר למצב שלו? האם ממצב של קומה כזה אפשר לצאת בלי התערבות ניתוחית? האם היא רלוונטית בכלל אחרי 28 שעות כבר? יש משהו שאנחנו יכולים לעזור? וכל מידע אחר שתיתן לנו יהיה טוב.

עודד שלום, מצטער לשמוע על אביך. קשה לדעת מה מצבו ה'אמיתי' כל עוד הוא מורדם. ברגע שיתאפשר אני מניח שינסו לגמול אותו מההנשמה (ומההרדמה) כדי לראות מה מצבו. ניתן לקבל רושם ראשוני של הנזק מה-CT שבוצע אבל לא קל להסיק ממנו לגבי המצב בהמשך. לא תמיד התערבות ניתוחית נחוצה, אני מציע לסמוך על הרופאים בהקשר לזה. אפשר לצאת מקומה גם ללא התערבות ניתוחית, אבל זה תלוי מאוד בהיקף הנזק והיכן בדיוק הוא קרה. כרגע העזרה העיקרית היא להיות לידו, לדבר אליו, ללטף אותו ולתת לו גירויים המחברים אותו לעולם החושים - צליל, מגע, ריח וכו'. בהנחה שההשגחה הרפואית בסדר זה הדבר העיקרי שהמשפחה יכולה לסייע בו. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי