שתי שאלות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

05/02/2014 | 18:22 | מאת: אלי

שלום זאב אני פיזיותרפיסט מתחיל בשיקום מבוגרים. אבקש ברשותך לשאול שאלה קטנה. מבוגר לאחר CVA, עם טונוס מוגבר בגפיים. כפי מה שלמדתי, חלק חשוב והכרחי בטיפול, ותנאי להתקדמות, הינה הורדת/נרמול הטונוס הגבוה בתחילת הטיפול. אבקש לשאול האם במסגרת התקדמות המטופל, נצפה לירידה מסויימת של הטונוס, או שהטונוס המוגבר ישאר לתמיד? אם ישאר לתמיד - האם לא יפריע לתפקוד לאחר שחרור המטופל ? שאלה שניה - אני מעוניין מאוד להרחיב את היריעה והידע שלי בטיפול פיזיו' לאחר CVA. האם תוכל להפנות אותי למקורות מידע טובים? תודה רבה!

אלי שלום, הנושא של הטונוס המוגבר (ספסטיות) לאחר אירוע מוחי הוא מורכב ויש כמה גישות לטיפול במקרה כזה. אני מעדיף להתמקד בתרגול כמה שיותר אינטנסיבי של תפקוד תוך כדי הפעלת הצד הפגוע ולא לנסות 'לנרמל' טונוס כתנאי מקדים לתרגול התפקוד - 'נרמול' הטונוס בפירוש *אינו* תנאי מוקדם להתקדמות בתפקוד! למרות שאני לא מתמקד בה, אני בהחלט מתייחס לספסטיות בטיפול ומשתמש בכלים שיש לנו - מתיחות, גיבוס אינהיביטורי, זריקות בוטוקס וכו' - כדי לעזור למטופל לתפקד טוב יותר. אגב, לפעמים אנשים לאחר אירוע מוחי משתמשים בספסטיות כדי לתפקד טוב יותר (למשל בהליכה) - במקרה כזה אם תוריד את הספסטיות אתה עשוי לפגוע בתפקוד! בקשר לשאלה השניה - שלח לי אימייל ואפנה אותך לכמה מקורות טובים. האימייל שלי הוא [email protected]. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי