אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

06/11/2013 | 08:13 | מאת: שי

שלום זאב אמא שלי עברה אירוע מוחי קשה. בשלושת החודשים האחרונים היא הייתה במחלקה שיקומית וחזרה ללכת (לא כמו לפני האירוע, אבל בכל זאת), אולם היד שלה לא מתפקדת כלל. אנחנו מנסים לעבוד עם היד, אבל לא רואים שיש שיפור כלשהו. פנינו גם לדיקור סיני. אשמח לעצה מקצועית ממך לטיפול. תודה. שי

שי שלום, שיקום היד, כפי שמתבצע היום, הוא לא פשוט ודורש המון השקעה ונחישות של המשתקם, יכולת להכיל תסכול והרבה סבלנות. מבחינת הפיזיותרפיה צריך המון הפעלה של היד, ולשם כך צריך ליצר *צורך* בהפעלה של היד. הטכניקה הכי מוצלחת שאנחנו מכירים היא להגביל את היד *הבריאה* לפרקי זמן במשך היום כדי להכריח את המשתקם לעבוד עם היד שנפגעה. טיפול פיזיותרפי מכוון לאזור השכמה/כתף/יד עוזר גם הוא כחלק מתוכנית של הפעלה אינטנסיבית. דברים נוספים שכדאי לשקול הם טיפול בתא לחץ ושימוש בתכשיר נוראייד. מידע נוסף על שיקום היד יש באתר שלי - http://www.shikum-cva.org/function/hand חשוב לזכור שגם אם לא הולכים על פרויקט כזה של שיקום היד חשוב לדאוג לתמיכה מתאימה לכתף ולכף היד ולשמור על בטיחות היד ביום-יום כדי למנוע כאבים. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי