סיכויי החלמה לאחר אירוע מוחי קשה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

05/03/2012 | 14:45 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר סבתא שלי בת 80 עברה לפני 10 ימים אירוע מוחי. עד לאותו אירוע הייתה בריאה לחלוטין, אישה מלאת שמחת חיים, ומאוד פעלתנית, ואצלה באמת גיל היה רק מספר. לפני 10 ימים כשהייתה לבד בבית קיבלה ארוע ואנו לא יודעים כמה זמן עבר עד שגילינו. יש לציין כי הארוע נבע מהפסקת כדורים לצורך בדיקה אחרת (שבדיעבד הייתה מיותרת) - והסיכוי לארוע היה חצי אחוז ולדאבוננו קרה מה שקרה. מרגע עלייתה לאמבולנס עוד הספיקה לומר מס' מילים (שיביאו לה את התיק ועוד כמה דברים) ואז שקעה בתרדמת. למחרת פתחה עיניים ושנשאלה מי מולה אמרה שם ושוב נרדמה. מאז לא פותחת עיניים, רק מידי פעם בימים האחרונים. לפעמים מזיזה את הידיים והרגליים קצת. הסיטי מראה על ארוע בקדמת המוח (התפרץ קצת לצדדים) וגם קריש קרוב לאיזור הלב. כשמדברים איתה היא לוחצת על היד כשמבקשים ואף מרימה מעט את יד ימין. אתמול לראשונה לאחר שהפרופסור לחץ באיזור בית החזה אמרה לו בוקר טוב....האם יש סיכוי שהיא תתעורר ותוכל לעמוד אי פעם על רגליה?????

07/03/2012 | 07:12 | מאת: דר' דניאל גוטליב

מוקדם מדי להעריך את המצב. בתום החודש הראשון אפשר יהיה לקבוע בצורה הרבה יותר רצינית אבל לא בימים הראשונים בהם המצב יכול להשתפר או להחמיר בצורה דרמטית. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי