אי תפקוד נשימתי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

08/02/2012 | 15:49 | מאת: שלומי

סבא שלי בן 78, מאושפז באיכילוב, בטיפול נמרץ לב כבר 12 ימים. בתחילה חשבו שהוא עבר אירוע לבבי ולכן הוא הגיע למחלקה זו. לפי דעת הרופאים הוא עבר אירוע מוחי שבעקבותיו תוכן קיבתי נכנס לריאות וגרם לדלקת ריאות חמורה. הוא היה מונשם (דרך הפה), קיבל אנטיביוטיקה ובמקביל היה מורדם למשך 9 ימים, שאחריהם הפסיקו את ההרדמה והוא התחיל לחזור להכרה. ניסו לנתק אותו מהמכונה, אך אחרי יום בערך הוא ירד ל60 אחוז חמצן בדם ולכן נאלצו להנשימו שוב (דרך הפה) וגם הוחזרה ההרדמה. היום מתכננים להעביר אותו למחלקה פנימית. יש לציין שהוא עבר פעמיים CT(פעם אחת בלי חומר ופעם אחת עם חומר) ונאמר כי יצא תקין, אך למרות זאת נוירולוג קבע כי היה אירוע מוחי שכנראה פגע ביכולת שלו לנשום. השאלות שעולות הן: 1. מה האפשרויות שעומדות בפנינו מבחינת שיקום נוירולוגי? 2. האם יש אלטרנטיבה כלשהי למחלקה פנימית? כי אנחנו חוששים מזיהומים הקיימים שם. בתודה מראש, שלומי

10/02/2012 | 20:18 | מאת: דר' דניאל גוטליב

ראשית עליו להשתקם נשימתית ורק אחר כך נוירולוגית. לפי קופ"ח יוצעו חלופות כמו רעות, בית רבקה, לוינשטיין, איכילוב...כולן טובות. בינתיים החלופה היחידה אם בכלל היא פנימית-גריאטרית אבל גם שם הרבה זיהומים...בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי