מה אחרי השיחרור מבית החולים?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

20/09/2011 | 20:35 | מאת: שירי

שלום, אבי בן 75 עבר ארוע מוחי קל לפני 5 ימים. הוא סובל מבעיות קלות בקוגניציה, מוטוריקה עדינה, חוסר יציבות, חולשה בצד אחד וחוסר בשדה הראיה. בהמלצת אנשי המקצוע הוא הופנה לאישפוז יום בבית לוינשטיין אולם הדבר עלול לקחת מספר שבועות והוא משתחרר מחר מבית החולים. הייתי רוצה לדעת: 1.מה המשמעות של עיכוב בטיפול שיקומי (פיסיותרפיה, ריפוי בעיסוק וכו'..)עבור איכות השיקום (אבי אדם פעיל מאוד)? 2.מי מרכז את הטיפול והמעקב מחוץ לבית החולים? 3. הבנתי שעלינו לפנות ליחידה להמשך טיפול על מנת לקבל טיפוליים שיקומיים בבית עד לאישפוז יום בבית לוינשטיין.כמה זמן לוקחת הפרוצדורה עד לקבלת הטיפולים (הבנתי שיש לראות נירולוג או פסיכוגריאטר קודם) והאם יש דרך להבטיח המשך שיקום מידי? כמו כן אודה לכל מידע נוסף שתוכלו לתת לנו על מנת להבטיח מעבר חלק ושיקום מוצלח. תודה

28/09/2011 | 13:31 | מאת: דר' דניאל גוטליב

קופ"ח יכולה להפנות אותו למכון פיזיותרפיה להתחיל טיפול עד שיתחיל בלוינשטיין ובנתיים שיתחיל לבדוק מה באמת לקוי ומה לא במונחים של החיים בבית ובסביבה הרגילה שלו. המעקב צריך להתבצע דרך רופא המשפחה ונוירולוג של הקופה. קראי עוד על החלמה משב ושיקום באתר שלנו www.pnaivebriut.com בהצלחה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי