נזק מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

13/04/2011 | 17:39 | מאת: דנה

ד"ר שלום רב, סבתא שלי בת 73 , ביום שישי שעבר נחנקה והפסיקה לנשום , בוצע בה החייאה מלאה על מנת להחזיר את הדופק ולאחר 25 דקות של פעות החייאה הצליחו להחזיר את הדופק, הרופאים אמרו כי במשך 8 דקות לא הגיעה חמצן למוח , כבר 6 ימים היא מחוסרת הכרה ואינה מתעוררת, היא לא מורדמת אך אין תגובה ויהא מחוברת למכונת הנשמה, בסיטי הראשון נראה שהכול תקין אך בסיטי השני הרופא אמר כי הוא רואי סימני בצקות והוא רואה לחץ מסויים על המוח , מה שפוגע במעטפת שגורם לה להתעורר.. בתוך כול ב-6 ימים האלו ירד לה הלחץ דם והגיע לחום גבוה, הצליחו לאזן אותה בעזרת התרופות והיא מקבלת נוראדרנלין ברמה 10. היא אינה מגיבה אך כאשר אנחנו מדברים איתה יורדות לה דמעות ומכשירי הלחץ בדם זזים , הרגשה שהיא שם שומעת אך ללא יכולת להתעורר..בינתיים הקראטנין שלה הולך וגדל והופא אמר שהוא אינו מוכן לנתח להתחלת דיאליזות ושמבחנתו אין לה כבר סיכוי.. שאלתי היא , האם יש ניתוח שאפשר לעשות או כול דבר על מנת לגרום להתעוררותה ? מבקשת בדחיפות מענה תודה רבה

19/04/2011 | 12:15 | מאת: דר' דניאל גוטליב

כפי ששוחחנו בטלפון אין נתוח או טיפול תרופתי שישנה בשלב זה את המהלך של ההחלמה והיא מקבלת קרוב לודאי אךת הטיפול הטוב ביותר שיש . בהתחשב בפרק הזמן הקצר (יחסית) של פחות מעשר דקות של תת חימצון ושל המתנה מאז האירוע אינכם צריכים להרים ידיים אלא להמתין בסבלנות לראות אם תהיה החלמה לפחות חלקית. חזק ואמץ.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי