שיקום לאחר דימום תת עכבישי מאסיבי ופגיעה בגזע המוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

14/02/2011 | 12:12 | מאת: הדס

אימא עברה אירוע מוחי נרחב לפני כשנה וחצי, אושפזה בתל השומר במצב קשה, אחר כך עברה לשיקום יום וכיום שוהה בבית, מגיעה מספר פעמים בשבוע לעזרה למרפא בבני ברק לסשן טיפולים, עתידה לסיים שם בשל תחושת תקיעות של הצוות המטפל, כיום מתניידת עם כיסא גלגלים, איטית בתגובות, נראית נסיגה ברורה בדיבור, פעמים רבות נראית כמי ששוקעת לתוך עצמה, הפה נפתח ויש נטייה של הגוף לצד ימין. * לא מזמן התלוננה במשך יומיים על כאב ראש שעבר עם אקמול. אנחנו רוצים לחשוב על המשך שיקום בבית, מחפשים רעיונות,מרגישים תקועים ומודאגים. עזרה בבקשה

20/02/2011 | 09:21 | מאת: דר' דניאל גוטליב

מחקר שפורסם לאחרונה מצא שהתועלת בשיקום בית לא פחותה מזו של שיקום מתוחכם בבי"ח. בכל זאת בכל תהליך שיקום יש גם מצב של "פלטו" קרי התיישרות עקומת ההתקדמות שמבטא את מצוי הפוטנציאל השיקומי ואז אולי צריך לנסות לשפר את הסביבה האישית כדי להפוך אותה יותר נגישה וזמינה ולהסתגל מצב לטוב ולרע. גש לאתר שלנו וקרא עוד על שיקום לאחר שבץ מוחי בכלל וא"כ גש לקופה לברר מה זכויותיה של אימך לשנה הקרובה (קרא על כך ברשימה מפורטת של איציק לאחת השאילתות הקודמות) ומצה אותן. בהצלחה. www.pnaivebriut.com

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי