אלטרנטיבה לתקשורת עם חולה מלנומה במוח שגרמה לאירוע

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

31/01/2011 | 10:21 | מאת: אדם

אבי חולה מלנומה גרורתית שהתפשטה גם למוח, לפני כשלושה חודשים עבר ניתוח להוצאת גרורה אחת שדיממה וגרמה לבצקת ומצבו השתפר אך לפני שבוע מצבו התדרדר שוב ונגרם עוד CVA. כרגע ישנן כ12 גרורות במוח ומצבו התפקודי ממש לא טוב... אנחנו מאכילים אותו, מקלחים אותו, מרימים אותו לכיסא הגלגלים ועוזרים לו עם כל הצרכים. שאלה 1: קנינו שקיות שתן ופנרוסים ואמי חושבת שכדאי שנקנה גם חיתולים. באיזה ציוד נוסף כדאי להצטייד? שאלה 2: עד היום בבוקר מבחינת הדיבור הוא הצליח להשחיל מילה או שתיים. היום גם זה הוא לא מצליח... וחשוב לי לדעת מה הם הרצונות שלו בזמן שאנחנו מטפלים בו, לכן שאלתי היא - כיצד ניתן לתקשר איתו בדרך חליפית? אפילו מספיק לי לשאול אותו שאלות של "כן ולא" ושאיכשהו הוא יעביר לי את התשובה... ניסיתי לעשות איתו דבר כזה: לקחתי לו את היד ואמרתי לו -לחיצה אחת זה "כן" -שתי לחיצות זה "לא" ושאלתי אותו שאלות אבל זה לא עבד. אני מרגיש עובד עצות, אנא עזור לי להבין את רצון אבי בימיו האחרונים...

04/02/2011 | 17:56 | מאת: דר' דניאל גוטליב

לשאלה הראשונה נראה לי שיש בידיכם כל הציוד הדרוש ויכול להיות שהטיטול מספיק ואין ממש צורך בשקיות השתן המחוברות לפנרוז לשאלה השנייה נסו להתשמש בלוח תקשורת המכיל ציורים של חפצים רלבנטיים (באתר שלנו פנאי ובריאות מציעה דר' לוטבק לוח תקשורת כזה להדפסה מהאתר)ובכל מיקרה נראה לי שהחשוב הוא התקשורת "הלא מילולית" שמתנהלת באמצעות נוכחותכם וטיפולכם המסור והמילים פחות משמעותיות. חזק ואמץ.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי