טיסה לאחר שטף דם במח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

26/01/2011 | 17:04 | מאת: ניבה

שלום רב, לחמי היה אירוע של שטף דם במוח לפני כשנה. עבר שיקום קל וחזר לתפקד כמעט רגיל במהירות רבה יחסית,למעט רגל שסוחב קצת באיטיות. צועד מידי יום ללא כל קושי. האם יכול לטוס טיסה באורך בינונית ? האם עליו להיבדק לפני כן ? או אולי לקבל תרופה מסוימת ? האם טיסה עלולה לגרום לנזק כלשהו או חלילה לאירוע חוזר ? אודה לתשובתך המהירה

28/01/2011 | 13:23 | מאת: דר' דניאל גוטליב

בד"כ נהוג להמתין חצי שנה וגם כדי לקבל כיסוי ביטוחי..הטיסה עצמה אינה הבעיה כמו כל הסטרס שמסביב.

01/02/2011 | 21:45 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ

אינני רופא שיהיה ברור לך מה שהרופא התכוון זה להצטייד באנמנזה כתובה של הרופא ובאנגלית . לדעת אם יש והיכן בתי חולים בסביבה בה תבקר. להמשיך בתרופות כרגיל כמו כל ישראלי טוב תתהלך במעבר לחילוץ עצמות. אני ממליץ לכל חבר שטס ושעבר אירוע מוחי איסכמי או משטף דם. ללבוש בגדים נוחים ואם מותר לך אז לגרוב גרבים אלסטיות לפני זה תגרוב בבית לפני הטיסה ותבדוק אם זה מתאים לך.. ,לשים את התרופות לכל השהיה קרוב אליך ובכל מזוודה להכין סט נוסף. היות ובמטוס ריכוז החמצן מעט נמוך מהרגיל ממליץ לגשת לאיכילוב או בית חולים אחר ולבקש ממרפאת נשימה בדיקה לגבי ספיגת החמצן אצלך ,אני מכיר כאלה שכתוצאה מהאירוע יש להם סרעפת גבוהה בצד המשותק. לשתות לפני ובטיסה רק מים מהארץ רצוי שריכוז הנתרן בהם לא יהיה גבוה (תביא מי עין גדי) (אסור אלכוהול מיבש, משנה את השפעת התרופות שלך בגוף , מרחיב כלי דם. אסור קפה ותה משתן ומעלה לחץ דם אסור מיצים הם משתנים אסור מוגזים משפיעים גם כן לרעה.אסור מיץ אשכוליות במיוחד למי שלוקח סטטין ) . עדיף להביא סנדביץ מהבית , לאכול כמה שפחות מלח.(להימנע ממטוגנים ,חטיפים,מעושנים ) לבקש מקום מרווח בזמן הזמנת הכרטיסים ולהגיע ראשון לכירטוס כדי לוודא שאכן תקבל את המקומות המרווחים. לישון היטב לפני הטיסה ואחרי הטיסה וביום הראשון של ההגעה רק לנוח . להשתדל לא להיחשף לתאורה מסנוורת יותר מדי. טיסה נעימה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי