שיקום לאחר דום לב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

28/12/2010 | 15:33 | מאת: רותי

בעלי בן 35 קיבל דום לב והיה שרוי בתרדמת במשך 7 שבועות כיום לאחר 8 שבועות החל לדבר ולתקשר, נושם לבד אך מאוד מאוד מבולבל ויש דברים שפשוט שכח. הוא מדבר, עדיין לא עצמאי ולפניו דרך שיקום ארוכה שבסופה אני מקווה יוכל לחזור הבייתה אלינו ולילדינו הקטנים. רציתי לדעת מה כולל שיקום נוירולוגי? מה כולל הליך שיקום בכלל? האם בכלל יש תקווה לשקם אדם שהיה בתרדמת ועושה רושם שיש איזשהי פגיעה מוחית??? אני מאוד דואגת וחוששת . האם ניתן לדעת אילו אזורים נפגעו והאם העובדה שהתעורר מהתרדמת מעידה על תקווה מסויימת? תודה וסליחה על כמות השאלות

01/01/2011 | 15:19 | מאת: דר' דניאל גוטליב

גילו הצעיר וההתעוררות מהתרדמת הן סימן מאוד מעודד. בהצלחה.

02/01/2011 | 00:27 | מאת: איציק מעמותת נאמן נלחמים בשבץ

שלום אינני רופא לצערינו בעלך אינו לבד יש לא מעט צעירים וצעירות החווים יחד עם המשפחה טראומה אם מאירוע עצמוני ואם מחבלה בראש. בעלך עבר השתנות מהירה ויקח לו זמן להשתקם הזמן הזה תלוי גם בך הוא יצליח אתך ועם אנשי מקצוע מאשר לבד. כמו שאמר הרופא זה סימן מצוין שהוא התחיל להגיב לדבר והכי חשוב שאת מבינה ומשלימה ומעודדת.. לשאלתך מה כולל שיקום נוירולוגי? פגיעה נוירולוגית לעולם אינה זהה בין אחד לשני אומנם יש אבחון ראשוני ומבחנים עקריים אך יכולת הגוף להשתקם תלויה בגוף במחלות רקע ,ברצון באופטימיות בהתמודדות על משברים . תמיד כדאי להתייעץ ראשית לכל עם פסיכיאטרים פסיכולוגים ואפילו לקחת תרופות פסיכיאטריות גם בגלל חוסר בחומרים במוח עקב האירוע המוחי וגם כדאי לעזור לו לעבור את הטראומה . תוך כדי טיפול עוברים הצלחות וחוסר התקדמות הכי טוב זה לנצל את סל התרופות להיות 3 חודשי שיקום מלא ועוד שיקום יום ובגלל מצבו בטוח שיקבלו אותו לשיקום חינם במרכז לשיקום של הרב פירר שנמצא בבני ברק והנקרא עזרה למרפא 03-5777021. המערכת הרפואית בבית חולים שיקומי כוללת רופאים נוירולוגים ,פסיכיאטרי ,פסיכולוג,נוירופסיכולוג,ופרה רפואיים מרפא בעיסוק קלינאי תקשורת פיסיותרפיסט ועובדת סוצאלית שתעזור לכם להגשת תביעות מהביטוח הלאומי וממקום העבודה והיחידה להמשך טיפול בקופת החולים שתעזור לכם גם בהמשך בבית כולל התאמת הבית לצרכיו אם יש צורך. לשאלתך מה כולל הליך שיקום בכלל? תהליך זה הינו מסע בדרך להחזרת תחושות ,הפעלת הגוף לתפקוד חדש,תובנות , התמצאות במרחב ,ריכוז ,חיבור מילים למשפטים ועוד .כל זאת באמצעות הרופאים והפרה רפואיים . לשאלתך: האם בכלל יש תקווה לשקם אדם שהיה בתרדמת ועושה רושם שיש איזשהי פגיעה מוחית??? התשובה היא :כן אבל השיקום יימשך לתקופה לא קצרה שמרכיב האופטימיות כוח הרצון והתמיכה של המשפחה הקרובה הינם הקובעים את מידת ההתקדמות ההצלחה . כתבת :אני מאוד דואגת וחוששת . תשובה :זוהי תגובה נורמלית מאוד לשאלתך האם ניתן לדעת אילו אזורים נפגעו תשובה :בגלל מורכבות המוח והיכולת הפלסטית של המוח קרי ניצול חלקים אחרים במוח במיוחד בגיל כה צעיר ,הרי גם אם בסריקת MRI או CT ניתן יהיה לדעת אילו תפקודים נפגעו .זה אינו מחייב אחד לאחד חוסר תפקוד .המוח מצליח להשלים בעצמו אפילו באופן חלקי תפקוד מחלק אחר לעיתים זה קורה באופן ספונטני אך בעיקר זה קורה הודות לתרגול בעיקר בשנים הראשונות.. לשאלתך :}"והאם העובדה שהתעורר מהתרדמת מעידה על תקווה מסויימת? בוודאי שכן רפואה שלימה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי