שימוש בכדורי זולפידם - דחוף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

18/12/2010 | 23:09 | מאת: יגאל

ד"ר גוטליב שלום, אחותי בת 43 עברה דום לב לפני כשבועיים ונמצאת כרגע מחוסרת הכרה. פותחת מעט את העיניים ומזיזה מדי פעם גפיים. שמעתי על שימוש בכדורי זולפידם ככדורים שיכולים לעזור בתהליך ההתעוררות והשיקום. הרופאים שמטפלים בה הסכימו לתת את הכדור למרות שלא שמעו על העניין. השאלות: 1. האם מתן הכדורים יכולים לגרום לנזק כלשהוא. 2. האם העיתוי - כשבועיים לאחר הארוע הנו נכון? האם צריך לחכות והאם נעשה מחקר כלשהוא בעניין. 3. מה הוא המינון המקובל ומתי לתת בבוקר או בערב? 4. לאחותי יש חום גבוה של 39-40 מעלות כבר כמה ימים. הרופאים לא מצאו את המקור ולדעת מדובר בחום פנימי שמקורו במוח. האם נראת לך הדיאגנוסטיקה? תודה רבה. יגאל.

26/12/2010 | 05:29 | מאת: דר' דניאל גוטליב

כבר שוחחנו בטלפון אבל בכל מיקרה לטובת קוראים אחרים: הנושא התנפח מעבר לכל פרופרוציה ואין כל כך הרבה עדויות לתועלת של תרופה זו אלא להיפך. מה שנכון הוא שהיא לא מזיקה שהרי אנחנו משתמשים בה להשריית שינה אצל אנשים בריאים מבחינה אחרת. בכל מיקרה מוקדם לנסות תרופות "פלא" מסוג זה ועליך להמתין. חזק ואמץ.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי