סיכויי החלמה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

08/12/2010 | 07:25 | מאת: רונן

אשתי עברה לאחר הלידה קריסת מערכות שגרמו לה לבצקת ריאות ולאי ספיקת לב. היא עברה החייאה מיידית ולדברי הרופאים היה מחסור בחמצן של לא יותר מחצי דקה דקה. בבדיקות הדמיה ראו שהייתה פגיעה ברקמת הקורטקס שהחלימה לגמרי בבדיקה שבועיים לאחר מכן ופגיעה ברקמת הטלמוס והגרעינים הבזאליים (או משהו כזה) שגם השתפרה בבדיקה עדכנית אך טרם החלימה לגמרי. היא כבר שלושה שבועות בטיפול נמרץ, מזיזה את כל הגוף (גפיים וראש) וגם פותחת עיניים וממצמצת אך היא עדיין לא בהכרה אלא באי שקט משמעותי. האם התזוזות והאי שקט יכולים להיות למעשה דרך ההחלמה ? מה הסיכויים שאהובתי תחזור לעצמה למרות שעברו כבר שלושה שבועות ?

08/12/2010 | 14:37 | מאת: דר' דניאל גוטליב

ככל שאתה צעיר יותר וככל שהתנועתיות חוזרת מהר יותר הסכוי גדל. מצד שני ככל שמצב הכרה נותר לקוי(חסר) מאוחר יותר , ובמיוחד לאחר חודש, הסכוי להחלמה אפקטיבית קטן.במצב קשה כזה אסור להתנבא אלא לבקש דוח יום יומי מהצוות לגבי סימנים נוספים או היעדרם של התאושוות. תהיה חזק ובהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי