חיפה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

23/11/2010 | 00:12 | מאת: מיטל

שלום אימי בת 45 לאחר דום לב פיתאומי והחייאה של 40 דקות אימי שוחררה מבית החולים למקום שיקומי למונשמים אינה מתקשרת איתנו אך מגיבה לכאב עמוק ולדיגדוג פותחת עניים לפי הסבר הרופאים התוצאה שנישרפו לה תאים רבים במוח וזאת התוצאה (סכמיה מוחית)אבל יש תאים שעדיין חיים שמתפקדים השאלה שלי עד כמה אפשר לגרות ולפתח את התאים הבריאים ובאלו דרכים ?

27/11/2010 | 16:20 | מאת: דר' דניאל גוטליב

נכון להיום, אין לרפואה דרכים לעורר תאים כאלו אבל נראה לי שקצת מוקדם לקבוע בשלב הזה (אם כי למען האמת לא אמרת מתי זה קרה) את המצב: אם מדובר במשהו שקרה לפני כמה שבועות כדאי להמתין (ולהתפלל) בסבלנות עד תום חודש וא"כ שלושה חודשים כדי להתחיל לסכם את חומרת הנזק. היום מבחינים (קצת יותר למטרות מחקריות מאשר למטרות מעשיות) בין מצב של נזק מוחי מוחלט (מצב וגטיטיבי) למצב של נזק מוחי חלקי (אבל עדיין קשה מאוד) עם סימנים קלים של תגובתיות ועוררות ומנסים למצוא תרופות המשפיעות במצב השני (כמו תרופת השינה זולפידם שנשאלנו בפורום עליה כמה פעמים). בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי