האם זה הפיך ?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

21/10/2010 | 18:15 | מאת: אילנה

חברי עבר אירוע מוחי קשה לפני 5 שנים יש לו עדיין מיגבלה ביד וברגל ופגיעה בדיבור כן רגלו קופצת בזמן מנוחה האם התופעות בלתי הפיכות האם יש מצב שהתופעות תשתפרנה כמובן הוא סובל מדיכאון ומטופל בתרופות אנטידיכאוניות אני מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת מה הסיכוי לשיפור ?

26/10/2010 | 08:52 | מאת: דר' דניאל גוטליב

5 שנים לאחר האירוע המצב נחשב כרוני והנכות צמיתה אבל לגבי היד יש דיווחים כאילו טיפולים אינטנסיביים בשיטה של CONSTRAINT INDUCED כלומר משהו כמו "להכריח" את היד החולה לעבוד כשהיד הבריאה "קשורה" מצליחים לחולל שיפור גם לאחר תקופה זו. אלא שקשה ליישם שיטת טיפול זו ולמען האמת טרם ראיתי מקרה מאוד מרשים שאני יכול לדווח עליו מנסיוני. לגבי הקפיצות ברגל השאלה כמה הן מפריעות ואם כן אז כדאי לבדוק לגבי טיפולים אנטיספסטיים בתרופות כמו בקלוזל בלילה. ככלל חוות דעת נוספת ניתן לקבל אצל כל מומחה לשיקום, גריאטריה או נוירולוגיה בעוסקים בתחום השבץ. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי