גמגום לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

07/10/2010 | 22:57 | מאת: למר

ד"ר גוטליב שלום! אבי כבן 54 עבר אירוע מוחי לפני 4 שנים וכיום משותק בפלג גוף שמאל. בזמן האחרון אבי התחיל לגמגם הרבה ולפעמים פשוט המילה ניתקעת לו ולא יוצאת מהפה... יש לציין שהדבר התחיל לפני כחודשיים ולפני זה דברים אלו כמעט ולא קרו כלל והדיבור היה רגיל לחלוטין. רציתי לדעת האם הדבר נורמאלי? ומה זה אומר התחלת גמגום לאחר 4 שנים מאירוע? תודה על ההתיחסות!

09/10/2010 | 12:24 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אינני מכיר תופעה של גימגום "מאוחר" לאחר שבץ מוחי אלא אם כן מדובר בקושי למצוא מילים או להגות אותן שנובע משבץ מוחי חדש. רצוי מאוד להבדק על ידי נוירולוג עם נסיון בתחום השבץ או לחילופים להבדק על ידי קלינאית תקשורת לאפיין טוב יותר את בעית הדבור ולחזור עם שאלות לפורום. בהצלחה.

05/09/2020 | 00:55 | מאת: חלי

שלום דר' אימי בת 52 שנה מאז. שעברה אירוע מוחי איסכמי פגיעה בצד שמאל של המוח היום הובלה לבית החולים מאושפזת במחלקה נוירולוגיה היה בהכרה אבל התחיל אצלה גמגום זה זמני או פגיעה נוספת יש דרכי טיפול? תודה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי