הפרעת דיבור ואי זכרון של מילים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

10/08/2010 | 00:20 | מאת: זיו

אישתי סובלת מהפרעה בדיבור,היא יודעת מה המילה שהיא חושבת עליה אך מתקשה לבטא אותה. בבדיקת ט.מ.של המח עם חומר ניגודי.מודגם אוטם ישן תת קורטיקלית פריאטלי מימין,שינויים איסכמיים גם באונה הפריאטלית משמאל אין עדות לאוטם טרי או דימום. בבדיקת מיפוי מח ecd הקליטה הקורטיקלית -מופחתת ניכרת באונה טמפולרית משמאל בקורטקס טמפולרי לטרלי, ובקוטב טמפולרי. הפחתת קליטה גם בקורטקס טמפולרי אחורי. לסיכום.תמונה מתאימה לתהליך דמנטיבי ניווני מסוג ppa. בקשתי מהרופא,אם יוכל להסביר לי בשפה לא רפואית על כל התהליך שעברה אישתי.ומה ניתן לעשות לשיפור מצבה. בתודה מראש זיו.

14/08/2010 | 11:31 | מאת: דר' דניאל גוטליב

עם כל הכבוד לתוצאת המפוי היא אינה מאבחנת אלא כפי שכתוב "מתאימה" למצב של דמנציה מסוג כזה או אחר ותשובת הCT מצביעה גם על אפשרות של "סתם" מחלה וסקולרית , כלומר מצב לאחר ארוע מוחי. יש לכך משמעות חשובה שכן במקרה הראשון מדובר על מחלה שתלך ותתקדן ואין מנוס מלהתכונן לכך ובמקרה השני מדובר על ארוע יחיד שיכולה להיות ממנו גם החלמה משמעותית. יותר מזה לא יהיה נכון להסביר במסגרת פורום והיתר צריך להאמר על ידי הנוירולוג המטפל בבדיקת אישתך לאחר שכלול כל הממצאים. כדי להבין יותר טוב מה לשאול ומה עונים לך אתה יכול לגשת לאתר שלנו ולקרוא על שבץ מוחי ועל דמנציה במדור הרפואי ולהתחיל לעשות שימוש בתרגול החינמי של השפה במדור התרגול. www.pnaivebriut.com הצלחה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי