שיקום אחרי אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

25/05/2010 | 03:57 | מאת: נכדה

סבתי בת ה- 85 מאושפזת אחרי אירוע מוחי. עד לאירוע היא היתה בריאה וצלולה לחלוטין, מלבד עוורון בעין אחת (בשל התפוצצות כלי דם בעין זו לפני מספר שנים), ויתר לח"ד המטופל בתרופות. בעקבות האירוע היא איבדה כמחצית משדה הראיה בעין הטובה שלה, שיווי המשקל שלה נפגע והיא נאלצת להשען על מישהו כשהיא הולכת. שתי הבעיות האלה ניתנות להתגברות בקלות יחסית. הבעיה החמורה היא אובדן זכרון לטווח קצר. היא אינה זוכרת מה עשתה לפני מספר דקות, אם כי מדברת לעניין וזוכרת דברים שקרו מזמן יותר. למשל, היא מסיימת לצחצח שיניים - ועוד עם המברשת ביד, היא אינה זוכרת ושואלת אם כבר צחצחה שיניים או עוד לא :-( אני מאוד מקווה שהזכרון יחלוף לה, כי למעשה זה הדבר היחיד שגורם לה להיות לא עצמאית עכשיו. יש לציין שבימים האחרונים חל שיפור ניכר. למרות שהיא עדיין לא זוכרת דברים שקרו לפני מספר דקות, היא כבר מבינה איפה היא (בבית החולים). גם חוש ההתמצאות שלה נפגע. כלומר, היא לא זוכרת איפה השירותים וכו'. האם שיקום יכול לעזור לה ואיזה סוג של שיקום? היא אינה מתגוררת לבד, אלא עם בנה ואחותה. ולכן איננו רוצים שתלך לשיקום באשפוז מלא, אלא שתישן בבית - שם יהיה לה הרבה יותר נעים. בינתיים בבית החולים הציגו רק אופציה של שיקום באשפוז מלא. היא סובלת בבית החולים ורוצה לחזור הביתה. היא שייכת לקופ"ח כללית בגוש דן. האם יש אופציה טובה לשיקום באשפוז יום? ואיפה? אמרו לנו שהתורים ארוכים מאוד, ומצד שני שהיא צריכה להתחיל את השיקום מהר ככל האפשר. אנו אובדי עצות ולא כל כך יודעים מה לעשות. אודה לכל עצה!

31/05/2010 | 18:05 | מאת: דר' דניאל גוטליב

כן, מחלקת היום בן יאיר ביפו מתאימה לה והחלטתכם לא להוציא אותה מהבית נשמעת אמוד נבונה. קראו עוד על ההתמודדות עם בעיות זיכרון לאחר שבץ באתר שלנו www.pnaivebriut.com וא"כ חיזרו עם שאלות יותר ממוקדות בהצלחה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי