שיקום אחרי ארוע מוחי לשמנים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

16/04/2007 | 13:33 | מאת: מרינה

סבתא שלי קיבלה ארוע מוחי לפני כ-4 חודשים כל צד שמאל של הגוף משותק בימים הראשונים שאחרי היא הייתה משותקת ולא הצליחה לדבר אבל אחרי כמה ימים היא התחילה לדבר יותר מובן ולזוז קצת היא שוקלת 150 קילו בת 82 והיא לא בריאה גם בלי קשר באותה תקופה היא השתפרה מיום ליום (היא נמצאת באוקראינה) והייתי שם 3שבועות מהיום שהיא קיבלה את השבץ כש עזבתי היא כבר היסתובבה לבד במיטה מצד לצד והייתה מתיישבת לבד על המיטה וגם החזיקה צלחת ביד שמאל ואכלה פיצה ביד ימין בערך שבועים אחרי הארוע אחד הטיפולים היה מסאזים וסוגים של פיזיוטרפיה שאחד הרופאים שלה הסביר למטפלת איך עושים. אחרי זה המצב פתאום התחיל להדרדר והיום היא לא מתיישבת לבד הטווח תנוע שלה קטן והרופאים אוסרים על מסאז כי זה מסוכן לה היא שוכבת ולא יכולה כמעט לעשות שום דבר לבד גם המצב הנפשי שלה מאד קשה הרפואה שם לא ממש מפותחת הבאנו לה כל מה שאפשר להביא בכסף את הרופאים ההכי טובים ו-2 אחיות צמודות אבל אני חושבת שבארץ היו מטפלים בה יותר יעיל השאלה שלי זה אני נוסעת לשם כל כמה זמן ליהיות אתה מה אני יכולה לעשות או להביא איתי או כל דבר שישפר את מצבה ויקרב אותה להליכה?העניין הוא שבעלה נפטר בדיוק שנה לפניה מאותו סוג שבץ וקשה לה בלעדיו והיא הייתה מתנחמת בבישול ועכשיו הידיים לא כלכך עובדות והיא לא יכולה להתיישב לבד ובטח לא לעמוד איך אני עוזרת לה?

30/04/2007 | 22:42 | מאת: דר' דניאל גוטליב

בת 82 ששוקלת 150 ק"ג לאחר שבץ מוחי!! אינני יודע מהיכן מתחילים שיקום כזה אבל ברור שרצוי שתעמוד על רגליה כמה שיותר , אולי באמצעות תמיכה של מאין הליכון או עמידון כדי שלא תאבד את היכולת הזו אפילו אין לה שווי משקל או יכולת הנעה של הרגל וכמו כן אם מצב רוחה רע והיא בין כה צריכה לרדת במשקל אפשר להביא לה מכאן תרופה בשם רדוקטיל REDUCTIL (לא זולה!) שהיא טובה הן לדיכאון והן לירידה במשקל.בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי