אירוע מוחי "חולף"

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

11/12/2006 | 12:41 | מאת: מודאגת

שלום! סבי (בן 77) עבר לפני יומיים אירוע מוחי שמוגדר ע"י הרופאים חולף. הוא מאושפז במחלקה הנוירולוגית תחת השגחה. הוא אינו משותק בגופו והבדיקות הנוירולוגיות תקינות. האירוע התרחש כנראה בחלק הימני של המוח האחראי לתפקודים המנטליים. שפתו של סבי תקינה והוא מדבר ברור ומבין את הנאמר. יחד עם זאת נראה כי הוא לא מתמצא במרחב - אמנם לא מרשים לא לקום מהמיטה אך הוא מבלבל בין התקרה לרצפה ורואה דברים שרחוקים ממנו קרובים אליו וההפך. כמו כן הוא שואל אותנו למה ציירנו באדום על האף ולמה העיניים שלנו שחורות. בנוסף הוא גם מבולבל מאוד, יודע היכן הוא נמצא אך שוכח האם ביקרנו אותו לפני מספר שעות או לא. היום בשעות הבוקר הוא התעורר והחליט שהוא יורד מהמיטה להתקלח ופשוט התפרע- התחיל לרוץ לכל הכיוונים מבלי לדעת איפה השירותים, התנפל על האחיות שניסו להרגיע אותו ואף הרביץ להם. בסופו של דבר קיבל זריקת הרגעה. האם מצב זה הוא חלק מהתופעות הנלוות לאירוע המוחי? האם תופעות כאלו יחלפו או שמא זה המצב החדש אליו עלינו להתרגל ועד כמה ניתן לשפר הפרעות מנטליות מעין אלו? האם בכלל יומיים לאחר האירוע הוא זמן שמהווה אינדיקציה להסקת מסקנות? אודה לתשובה כי אנו מודאגים מאוד ולא מפסיקים לבכות.... מיכל.

12/12/2006 | 00:57 | מאת: miro

אם את מעונינת באיבחון טוב, בגילוי הגורם לבעיה ובטיפול שיעזור ויביא תוצאות - ממליץ לפנות למומחה בתחום, בעל ניסיון של עשרות שנים, בשם נודר (דובר גם רוסית) הטלפון שלו: 052-2752319 הקליניקה במרפאות מכבי בנאות אפקה – מקבל באופן פרטי בלבד. יכול לעזור בודאות! (אפשר להכנס לאתר שלו: www.nodar-g.com ) בהצלחה והרבה בריאות מירו

14/12/2006 | 10:24 | מאת: דר' דניאל גוטליב

לצערי לא ניתן להתייחס להסתמנות כזו כאל אירוע מוחי חולף שכן מדובר בתופעות ניוירופסיכולוגיות המצביעות של נזק מוחי קבוע (לפחות לפי ההגדרה של נזק כזה כאשר הוא נמשך יותר מיממה) וקרוב לודאי שיהיה צורך בתקופת שיקום מסויימת שבה החולה ומשפחתו יצטרכו לרכוש מיומנות בתופעות "המוזרות" האלו וללמוד להסתדר איתן בתקוה שבחלקן הם גם יעברו באופן ספונטאני ותוך כדי טיפול קוגניטבי של מרפאות בעיסוק, פיזיוטרפסיטיות וכדומה. פרטים נוספים כדי להבין את השפעת ההפרעה בתץפיסה המחרבית - הנגלקט או הזנחת צד - על חיי המחלים משבץ מוי אפשר ללמוד באתר שלנו www.pnaivebirut.com במדור הרפואי והשיקומי בהצלחה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי