mri

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

06/03/2005 | 11:30 | מאת: לביאה

בתוצאות בדיקת MRI נרשם - מוקדי אות מוגבר בחומר הלבן הפריונטריקולרי והתת קורטיקלי שאינם ספציפיים באבחנה מבדלת שינויים איסכמיים כרוניים משניים למחלת כלי דם קטנים, וסקוליטיס, מחלות דמיילינטיביות, מחלות זיהומיות/אימנפלמטוריות, הבלטה של חריצים פרייטליים, יתכן כביטוי לאבדן נפח. אם תוכל לעזור לי להבין האם תוצאה זו יכולה להסביר בעיות בריכוז, בזכרון ובהליכה? מהן הבדיקות ההמשכיות שלדעתך יש צורך כדי לברר או שאין כלל צורך, מדובר באשה בת 47 .

09/03/2005 | 11:48 | מאת: דר' דניאל גוטליב

באופן עקרוני התשובה חיובית אבל באופן מעשי מרבית הבעיות של רכוז בגיל 47 אינן נובעות מבעיה אורגנית אלא מיתר עומס פסיכולוגי. אין מנוס לאור תוצאות הבדיקה מלגשת לנוירולוג להבדק ולשקול בהתאם לנסיבות בדיקות נוספות כמו פוטנציאלים מעוררים, בדיקות דם ספציפיות וEEG. בהצלחה.

09/03/2005 | 11:49 | מאת: דר' דניאל גוטליב

באופן עקרוני התשובה חיובית אבל באופן מעשי מרבית הבעיות של רכוז בגיל 47 אינן נובעות מבעיה אורגנית אלא מיתר עומס פסיכולוגי. אין מנוס לאור תוצאות הבדיקה מלגשת לנוירולוג להבדק ולשקול בהתאם לנסיבות בדיקות נוספות כמו פוטנציאלים מעוררים, בדיקות דם ספציפיות וEEG. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי