בעיות בראיה בעקבות זעזוע מוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

23/02/2005 | 17:06 | מאת: מורן

לפני כמה חודשים עברתי ארוע של זעזוע מוח בצד השמאלי של הראש. כיום, אם מבקשים ממני להסתכל בדף ולהתמקד בנקודה במרכזה, אני לא מצליחה לראות את המצויר/הכתוב בצד הימני כמעט בכלל (הציור כאילו "נעלם" משדה הראיה). האם זו תופעה אופינית לפגיעה בצד השמאלי של הראש? למה היא קורה? האם התופעה תעלם או תשאר ככה?

04/03/2005 | 20:40 | מאת: דר' דניאל גוטליב

את מתארת מצב של המיאנופיה=עיוורון בחצי שדה הראייה הנגרם עקב נזק למסלולי הראייה בצד ההפוך של המוח. צריך לבצע CT מוחי כדי לראות האם לא נגרם נזק מבני לרקמת המוח כתוצאה מהחבלה ולאחר מכן יהיה קל יותר לצפות את סכויי ההחלמה. בהצלחה.

11/07/2005 | 17:53 | מאת: יורם

כתוצאה מאירוע מוחי,אני סובל מהפרעה מלאה בכל שדה הראיה בצד שמאל. רשום רפואי:hemianopia homonymous bilateral . אבקש לדעת אם הנזק בלתי הפיך? מה אחוזי הראיה שנותרו לי במקרה זה,כיצד נקבע ועי מי?....תודה

11/07/2005 | 18:17 | מאת: יורם

כתוצאה מאירוע מוחי,אני סובל מהפרעה מלאה בכל שדה הראיה בצד שמאל. רשום רפואי:hemianopia homonymous bilateral . אבקש לדעת אם הנזק בלתי הפיך? מה אחוזי הראיה שנותרו לי במקרה זה,כיצד נקבע ועי מי?....תודה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי