קומדין

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

10/01/2005 | 13:03 | מאת: שרה

שלום רב, לאחר שעברתי ארוע נאמר לי שעלי להשתמש בקומדין כיון שהארוע ארע על רקע פרפרור פרוזדורי הלב ממנו הינני סובלת עד היום. לאחרונה שמעתי בהרצאה לקהל הרחב בחסות ביהח בני ציון כי מדובר בכדור מסוכן שיש לו תופעות לואי חמורות בעתיד האם יש תחליף מתאים בתודה מראש שרה

11/01/2005 | 21:49 | מאת: דר' דניאל גוטליב

"אין ארוחות חינם"..ההגנה המוקנית על ידי דילול הדם של אספירין היא ברמה של 20% ואילו דילול הדם המוקנה על ידי קומדין הוא ברמה של 70%, אבל גם הסכון לדמם בקומדין גדול מזה שבאספירין. הטיפול למניעת אירוע מוחי כשיש ברקע פרפור פרוזדורים נעשה בדרך כלל עם קומדין כיע הסכון לשלוח תסחיף למוח גדול מאשר במצב רגיל. לסכום: אין תחליף לקומדין כשרוצים להגן הכי טוב שאפשר מפני שבץ נוסף.

02/04/2005 | 14:12 | מאת: מגיד שמעיה

האם קיימים סיכונים לאשה הנוטלת קומדין (לאחר כריתת רחם ושחלות ולאחר p.e כתוצאה מהניתוח ) באם תשתמש בהורמונים חליפיים המבוססים על צמח הקוהוש השחור.

23/04/2005 | 14:23 | מאת: דוד א.

אני נוטל קומאדין כ-10 שנים לאחר החלפת מסתם למכני, במשך השנים התפתחה אצלי סוכרת, ידוע לי כי פרופ' מוטרו מ"שיבא", ערך על כך מחקר, איפה ניתן לקרוא על זה? תודה, דוד א.

26/01/2005 | 14:45 | מאת: אורנה

שלום רב, שמעתי על בדיקה בשם "אגרגציה" המאפשרת לדעת את זמן התקרשות הדם ובהתאם לתוצאה ניתן לתת טיפול מתאים לאנשים חולים וגם לכאלה שהם בקבוצת סיכון למחלות כמו שבץ מוחי. מה ידוע על בדיקה זו ויעילותה?

18/02/2005 | 12:29 | מאת: בנצי

אישתי עברה התקף לב גדול בגיל 40 לאחר שנה לערך קיבלה אירוע מוחי. מאז היא מטופלת בקומדין. אישתי לוקחת ביום 12.5 mg ובקושי אנו מצליחים לשמור על inr בסביבות 2.5 אני מבקש לדעת עם יש בדיקה שתוכל לומר לנו איך להוריד את הכמות היומית שאלה 2: האירוע המוחי היה בעיקבות קריש דם שנישאר בלב לאחר התקף הלב. האים יש סיכוי שבשלב מסוים נוכל להפסיק ליצרוך קומדין. (בבקיקות האקו האחרונות לא רואים קריש בלב.)

30/06/2005 | 11:31 | מאת: נעים מלכה

שלום אמא שלי נוטלת קומדין מזה מס' רב של שנים וברצונה לדעת אם יש מאכלים שאסור לה לאכול אודה לתשובתך תמי (ביתה של מלכה )

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי