אירוע מוחי + שבר דחיסה בעמוד שדרה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

30/08/2004 | 00:57 | מאת: אברהם

לפני 9 חודשים קבלתי אירוע מוחי . זאת התשובה . סריקה בתהודה מגנטית של המוח והאוזניים .הסריקה בוצעה בטכניקת FLAIR .TSE . SE בשקלול 2 T 1 _ T במשורים סגיטלי ואקסיאלי . כולל לאחר הזרקת גדוליניום מוקדים היפראינטנסים בחומר הלבן תת קורטיקלי פרונטלי ופריטלי דו צידי ב_2 T וב_ FLAIR ומוקד בודד בפונוס משמאל לקו האמצע ללא בצקת אפקת מסה או האדרה . הרחבה קלה של המרווחים התת עכבישיים . ללא הרחבה של חדרי המוח לסיכום . מוקדים קטנים בחומר הלבן ובגזע המוח קרוב לוודאי מוקדי איסכמיה. מאז האירוע רגל ימין ויד ימין לא מתפקדות כמו לפני האירוע . עברתי צינתור מוח על מנת לוודא שאן סתימות . לי לא היה אף פעם לחץ דם גבה ולא כולסטרול גבה רגל ימין מדי פעם מתקפלת ומדי פעם נרדמת . ביד ימין יש לי זרם והאצבעות נתקעות וקשה לי לתפוס דברים . המצב השתפר עד שלב מסוים וזהו .נוסף לזה יש לי גם בעיות בעמוד שדרה .חוסר סידן דיפוזי עם דחיסה של גוף החוליות 4 L 12 D . שינויים ניווניים של מפרקים הפצטלים S1_ L5 . דיסקופטיה וספונדילוזיס בגובה 4 _ 3 C עד 7 _ 6 C . רציתי לדעת האים הבעיות שיש לי ברגל וביד הם בגלל האירוע מוחי או בגלל בעיות בעמוד שדרה . ובנוסף יש לי גם אסטמה האים הבעיות שהזכרתי פה נחשב כנכות אודה לך מאוד מראש.

31/08/2004 | 21:59 | מאת: דר' דניאל גוטליב

קרוב לודאי שבעיותיך ביד נגרמו עקב אירוע מוחי ולגבי הבעיות ברגל קיימת אפשרות לייחס זאת הן לאירוע המוחי והן לבעיות בעמוד שדרה. אם הופעת התלונות הייתה פתאומית, רגע אחד הרגשת בסדר ורגע אחר כך חל שינוי והופיעו התלונות הנ"ל אז אפשר לייחס אותן ביתר ביטחון לאירוע מוחי מאשר לבעיות עמוד שדרה. העובדה שאינך סובל מגורמי סכון מקובלים אינה כל כך נדירה ובחלק מהאירועים איננו מוצאים גורמים כאלו פעילים. בכל מיקרה אם התלונות קיימות גם באופן אוביקטיבי בבדיקה הגופנית וגורמות למגבלה אמיתית בתפקוד היום יומי כגון היכולת ללכת או להתלבש או לעבוד בעבודתך הקודמת אז נכו יהיה לקרוא לזה גם נכות. בהצלחה

04/09/2004 | 13:18 | מאת: אכרהם

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי