סד אורטופדי לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

29/12/2018 | 22:33 | מאת: חלי

היי אני סובלת מרגל שמוטה אחרי אירוע מוחי. עשו לח סד אורטופדי הבעיה שאני לא יכולה לשים אןתו לבד וזה גורם לי להיות תלןלית . האם יש המלצות נוספות חוץ מהסד האואטופדי? תודה

יש גומיה פשוטה יחסית שנקראת 'דיקטוס' שיכולה לעזור (אף שיתכן שגם היא תהיה לך קשה להרכבה), וישנו מכשיר (יקר) שפועל על פולסים חשמליים ומבצע את אותה הפעולה - ביונס L300. אפשרות נוספת היא המשך טיפול פיזיותרפי ממוקד כדי להחזיר את היכולת להרים את כף הרגל. זאב

01/01/2019 | 10:59 | מאת: חלי

תודה על התשובה. יש לי טטנוב גבוה בכף הרגל דיקטוס יכות לעזור?

אם הטונוס גבוה מאוד הדיקטוס לא יעזור. במקרה כזה אפשר לשקול הזרקת בוטוקס להפחתת הטונוס (אם אין קיצור של שריר).

04/01/2019 | 17:49 | מאת: חלי

תודה ושאלה אחרונה. סד פיני יכול לתאים לטונוס גבוה ?

גבולי. אפשר לנסות ולראות אם נותן תמיכה מספקת. ממליץ לנסות במנחים שונים - הליכה, מדרגות (אם מתאפשר), ולמשך יותר מדקה-שתיים כי הטונוס משתנה במצבים שונים, עם התגברות העייפות וכו'. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי