מסלול השיקום של נפגע שבץ

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

18/12/2018 | 10:55 | מאת: אסף

שלום למומחים. בקרוב אנחנו פותחים קבוצה חדשה בניסוי לנפגעי שבץ במרכז רפואי בתל-אביב, שמיועד לנפגעי שבץ בין 4 עד 12 חודשים מהפגיעה. אני מנסה להבין איפה על פי רוב נפגעי שבץ יקבלו טיפול (או מעקב) בחלון הזמן הזה שבין 4 חודשים ל-12 מהאירוע? איזה רופאים או מטפלים הם פוגשים בתקופה הזאת? או פרקטית בעצם - איפה אוכל למשל לתלות מודעות להביא את המחקר לידיעתם? אצל רופא המשפחה המטפל מקופת החולים? חברת הפיזיו שמטפלת בבית? אשמח מאוד לעצתכם מניסיונכם!

שלום, תלוי בחומרת האירוע, יכול להיות באשפוז יום בבית חולים שיקומי, במכון שיקום בקהילה, בבית (עם טיפול או בלעדיו), לפעמים במכון פיזיותרפיה רגיל. ראה פירוט מסודר של תהליך השיקום באתר http://www.stroke-guide.co.il תחת 'תהליך השיקום'. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי