שבץ מוחי
דיון מתוך פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי
שלום, לפני 3 חודשים עבר אבי אירוע מוחי בצד ימין עם שטף דם גדול. אושפז בביה"ח שיבא תל השומר ועבר ניתוח ראש לניקוז הדם. אבי אינו מרגיש את פלג גופו השמאלי -יד ורגל וראש (צד שמאלי). כעת הוא כבר חודשיים במעונות מכבי תל השומר בשיקום היה עם קטטר והורידו לו , מרגיש צורך כאשר רוצה לע שות את צרכיו. אבי עדיין אינו יכול להזיז את רגל ויד השמאלילמרות כל טפולי הפיזיותרפיה וריפוי בעיסוק. לדעת ד"ר טלר המנהל הרפואי לא ניתן כבר לעשות כלום עם הפיזיותרפיה מאחר ולטענתו זה לא עוזר , מיותר "עד שינתנו פקודות למח". אבי שרוי מדי פעם במצבי דכאון , חוסר אונים כאשר הוא מודע למצבו. זכרונו תקין גם לדברים של עכשיו , דיבורו תקין . האם לדעתך ניתן לעשות דברים נוספים על מנת לגרות את פלג גופו השמאלי? אציין שהוא מרגיש כאבים ברגל השמאלית , לטענתו, ובאזור אגן הירכיים. 2. בשיקום רוצים לשחררו בעוד כחודש ימים בשל הטענה כי לא ניתן לעשות כעת דבר. אנו לא משוכנעים שזה המצב וחושבים שיש עדיין אולי טפולים אחרים שניתן לעשות. מה דעתך בנושא? האם הם צודקים? האם המקום בו הוא נמצא כעת אכן מתאים למצבו ועושים שם את המיטב ביחס למקומות אחרים כמו בית לונישטיין למשל? 3. האם ישנו כדור שניתן לתת למצב רוחו?
חוק הבריאות קובע זכאות לשיקום על חשבון הקופה המבטחת עד שלושה חודשים ובתנאי שיש עדות להתקדמות ביכולת התפקודית לאורך תקופה זו. נראה לי שאביך ניצל את מלוא התקופה הזו וחייבים לקבל את החלטת המחלקה לשחררו למסגרת אשפוז אחרת בהבנה. מה עוד שאיננו צופים שינוי דרמטי במצב לאחר שלושה חודשים מהאירוע שכן מרבית ההחלמה הספונטנית מתרחשת במהלך תקופה זו ולמעשה כבר בחודש הראשון אחרי האירוע. זה לא אומר שלא יהיה שיפור אבל הוא יהיה צנוע ואיטי יותר. בשלב זה צריך להתארגן במלוא המרץ והמשאבים לקראת החזרה הביתה. לארגן את הבית לחים של אדם נכה שיזדקק לטיפול סיעודי (כיסא גלגלים, מיטה מתאימה ועוד דבריםפ שאפשר ללמוד עליהם באתר שלנו www.pnaivebriut.com ולדחות לכמה ימים או שבועות את המשך המאמץ השיקומי. אחרי שתסתדרו ותתאקלמו בבית אפשר יהיה להמשיך במאמץ לשפר את התפקוד בראייה מציאותית של המטרות באמצעות אנשי מקצוע בעלי נסיון בתחום. גם הקופה צריכה לשלוח אליכם נציגי היחידה להמשך טיפול ביתי כדי לעזור לכם בכל ההיבטים האלו. ישנן תרופות טובות לטיפול בבעיות הרגשיות אחרי אירוע, בדרך כלל מדובר בתרופות אנטידכאוניות וד"ר טלר יוכל לרשום לכם מרשם במידה וזה מתאים. בהצלחה.
לד"ר גוטליב ידוע על שיטת השיקום הייחודית המוגדרת בלע"ז: EMG Patient Triggered NMES אשר יש לה הצלחות מרובות במיוחד לקבלת פרטים נוספים נא לפנות לדוא"ל המצוין לעיל. בברכה מיכאל מלמד, מנכ"ל MIC