אמא חולת נפש

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

26/04/2006 | 17:22 | מאת: סיון

היי גלית אני נמצאת במצב נפשי קשה מאד מכיוון שאמי חולת נפש שנוטלת כדורים באופן קבוע אבל למרות זאת לפעמים יש ירידות חדות . . . היא סובלת מהפרעות כלשהן שבהן היא נתקפת בקניות ומעשים בלתי אחראים ומדברת המון אין לה ברקסים על הפה ומתנהגת כמו נערה בגיל העשרה , ובזמן הזה היא בעודץ מרץ מטורף וישנה מאוחר וקמה נורא נורא מוקדם לפנות בוקר ותקשרת לאנשים וכו' וכו' אולי תוכלי לומר לי לפי כל זה ממה היא סובלת ? אני בת יחידה וזה מקשה כפי שאת מתארת לעצמך . . . ולפעמים אבי משתמש באלימות ממש אתה על מנת לרסן אותה כי היא מאוד מעליבה אותו ומדמיינת שיש לו מאהבת וגם זונות . . . אז המצב קשה לי בגלל שני הוריי ולא יודעת מה לשעות , מצד אחד הוא לא נורמלי כשהוא אלים איתה ומצד שני היא "חולה" אז אני שרויה בסטרס לא נורמלי בתקופה הזו , תני לי עצה בבקשה ממך מה לעשות וכיצד להתמודד , אני מאוד נבוכה ברחוב כולם מכירים אותה היא נכנסת לחנויות ועושה סקנדלים ולבנקים ולכל מקום גם בבריאות הנפש אפילו , מעין סקנדל : תזכור את החלון , תפתח חלון , תנמיך את הרדיו , יש כוס מים , הכוס מלוכלכת וכו' וכו' ואני אובדת עצות וכל כך מתביישת, אנא עזרי לי , מחכה לתשובתך , תודה מראש. אוהבת סיון

27/04/2006 | 19:49 | מאת: גלית קלמנזון

סיון שלום. סיפרת לנו עד כמה קשה להיות בת של מי שסובלת מבעיות נפשיות ועד כמה קשים עבורך ועבור אביך הזמנים בהם אמא שרויה בהתקף.את מתארת דברים מאוד לא פשוטים כמו תחושה מתמשכת של אי שקט, בושה, חרדה מפני ההתנהגויות של אמא, חוסר שליטה וההעדר מודעות שלה למעשיה והתוצאות של הדברים. את מתארת מצב של בדידות גדולה מעצם היותך בת יחידה וגם אולי בדידות מול אמא שעסוקה בדברים שאינך מבינה ומשאירה אותך לבד. את רואה שאמא גם נשאת לבדה כשהיא לא רגועה וניכר שהיא סובלת . דבר נוסף שנראה שמתרחש הוא חילוף התפקידים ביניכן: היא הופכת ל"בת עשרה" ומשתוללת ומביישת ואת מנסה לפייס אותה, להרגיע ולמתן. בזמנים כאלה היא הופכת למעין בת שלך ואת נשארת בלי אמא כפי שאת זקוקה לה. גם אבא עסוק ב"לעשות סדר" בבית ולשם כך משתמש באמצעים שלא תמיד קל לראות. אני בטוחה שמתמודדים רבים ובני משפחות יכולים למצוא בסיפור שלך חלקים של הסיפור שלהם. יחד עם זה, אנו דומים ושונים ואולי מתוך כך כדאי לחשוב על האופן בו הכי מתאים לך לקבל תמיכה. יש אנשים שמעדיפים שיח דיסקרטי עם איש מקצוע, אחרים יעדיפו שיח קבוצתי. יש מי שסיפורים דומים מנחמים אותו ויעדיף לחבור לאנשים המתמודדים עם דברים דומים. אחרים יחושו כי עיסוק בסיפורים של אחרים מגביר את הקושי. לא כתבת לנו בת כמה את אולם נראה לי שלא רק אימך זקוקה כרגע לסיוע. את עוברת דברים קשים מאוד וזקוקה, גם לפי דברייך לסיוע. אני ממליצה לפנות, אם את במסגרת בית ספר ליועצת, בנוסף ניתן לפנות לסניף אנו"ש באזור המגורים שלכם, לעמותת "בנפשנו" ולגורמים נוספים באזורים שונים. חשוב שתפני מרחב לטיפול והחזקה של עצמך ותזכרי כי אמא מקבלת טיפול בבריאות הנפש וגם לך מגיעה התייחסות... אם את זקוקה לסיוע באיתור מסויים של גורמים תומכים במשפחות באזור שלכם, אנא כתבי לי ואעזור לך ולאביך בכך. גלית קלמנזון

24/03/2013 | 17:57 | מאת: אלון אלון

אמא שלי מתנהגת כמו חולת נפש היא היתאשפזה פעמיים כבר בנס ציונה היא מקבלת זריקה כול חודש ואני אומר לכם זה לא עוזר לה ביכלל היא צועקת מאיימת היא רוצה ליזרוק אותי מהביית דוחפת את סבתה שלי זורקת אותה מהחדר מאיימת לישלוח אותי למשפחה אומנת היא הזמינה לי לא מזמן מישטרה ביגלל שלא רציתי שהכלבה שלי תיצא לטייל בחוץ כי הכלבה שלי הייתה צולעת אני סובל מאוד כבר שנים אני מבקש ואפילו מתחנן אם אפשר להגדיל לה את המינון של החיסון דברו איתי באימייל אני אתן לכת את הת''ז של אמא שלי ואני מבקש שהיא לא תדע שאני ביקשתי עזרה או שמישהוא היתלונן.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה