שיקום PTSD

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

14/04/2006 | 14:01 | מאת: יפעת

שלום רב, אני סטודנטית לריפוי בעיסוק.עלי לברר לקבוצת למידה מהן אפשרויות הטיפול לאדם הלוקה ב-PTSD,עם דגש על מחלקות אישפוז יום. באינטרנט הלכתי לאיבוד...אשמח לקבל קצת עזרה... תודה מראש, יפעת

16/04/2006 | 23:52 | מאת: גלית קלמנזון

יפעת שלום, שאלתך מאוד כללית. אשמח לסייע לקבוצת הלימוד ואני משערת שלמשתתפי הפורום יש גם לא מעט לתרום, אבל.... נזדקק למיקוד השאלה. האם בתאור המקרה שלכם יש עוד פרטים רלוונטים? האם השאלה הנ"ל היא לגבי אופציות בארץ? בעולם? באזור מסויים בארץ? מה המצב של אותו אדם- האם הוא פסיכוטי? כיצד מתפקד? מתקשר? שרוי בחרדה? מה ההווה וההסטוריה התעסוקתית, המשפחתית והכישורים החברתיים שלו? חג שמח גלית קלמנזון

17/04/2006 | 12:36 | מאת: יפעת

גלית שלום, תודה על שיתוף הפעולה. בתיאור מקרה לא מצויין היכן בארץ מתגורר האדם. ולכן חשבתי שאחקור באופן כללי, מה שהתברר גם לי ככללי מידי..מדובר גל גבר בן 52 שהתחיל להתדרדר מבחינה נפשית לאחר שהיה מעורב בתאונת דרכים. עקב התקף פאניקה שחווה בעיקבות גילויים על מלחמת יום כיפור, בה השתתף, ופגיעתה של בת אחותו בפיגוע, הוא מופנה למחלקת אישפוז יום (לא מצויין היכן), שם מאובחן כ-PTSD עם גוון חרדתי ודיכאוני.החלטתי להתמקד עתה ספציפית בטיפול במחלקת אישפוז יום. באילו מוסדות בארץ יש מחלקות כאלה, מהם הטיפולים שמוצעים שם, כמה שעות ביום, האם הלוקים ב-PTSD מטופלים יחד עם מטופלים עם אבחנות נוספות ,מי מטפל בהם, האם יש טיפול בריפוי בעיסוק, האם יש מחלקה ספציפית שכדאי לי לפנות אליה? אשמח מאוד לשמוע גם ממשתתפי הפורום. שוב המון תודה על העזרה, יפעת

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה