פסיכוזה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

26/01/2016 | 15:45 | מאת: גבי

שלום רב,אני בחור בן 27 שעבר התקף פסיכוטי לפני כשנה בעקבות שימוש בקנאביס וחגיגת מאז לא הסתגלתי גם לפני הפסיכוזה לא הייתי מצליח לשמור על מקום עבודה אבל עכשיו אני לא מצליח אפילו להשיג עבודה,אני נפגש עם פסיכיאטר כל 4 חודשים בערך והמפגש איתו נמשך כ2 דקות רציתי לדעת עם יש קבוצות תמיכה לאנשים שעברו פסיכוזה ואם אני מתאים לדיור מוגן/הוסטל אפילו שאני לא מאובחן כסכיזופרן או דו קוטבי,וגם מתי מאבחנים?אני לא פסיכיאטר אבל אני חושש שמופיעים אצלי תסמינים שליליים כגון:חוסר מוטיבציה ירידה באיי קיו אשמח לתשובה מכם תודה

גבי שלום, פסיכיאטר הוא זה שמאבחן אם מדובר בסכיזופרניה או פסיכוזה עקב שימוש בסמים. במרפאות לבריאות הנפש יש לעיתים קרובות קבוצות לאנשים עם מחלת נפש שרובם עברו לפחות פסיכוזה אחת בחייהם. לגבי דיור מוגן או הוסטל השאלה הראשונה האם אתה מוכר בביטוח לאומי? יש לך אחוזי נכות? אם יש לך לפחות 40% נכות נפשית תבקש ממי שמטפל בך להגיש אותך לוועדת סל שיקום. בוועדה יעזרו לך להחליט אם אתה מתאים לדיור מוגן או זקוק לסיוע מסוג אחר כמו למשל חונך בתחום החברתי, השכלה, פנאי ובמסגרת הפנאי תוכל לפגוש במועדונים חברתים ובכל מיני פרויקטים של סל שיקום עוד הרבה אנשים שחוו פסיכוזה. נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה