מניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

01/07/2012 | 17:50 | מאת: אן

שלום! לאמי יש מניה דיפרסיה, לפני כ-5 חודשים עברה התקף פסיכוטי, אושפזה אישפוז כפוי בארבאנל חודש ואז עוד חודש בחו"ל (לא כפוי). עכשיו היא חזרה לארץ ובעלה מתגרש ממנה ואין לה איפה לחיות, היא גרה אצלי (בדירת חדר עם בן זוגי), והיא בדיכאון ובקושי מתפקדת. אנחנו בתהליך של הגשת התביעה לביטוח לאומי. ויש לי מספר שאלות: 1. כמה זמן לוקחת התביעה? 2. האם יש פתרונות דיור ותעסוקה לאנשים במצבה, עד שהיא תקבל את הנכות. אחרי שהיא תקבל את הנכות ראיתי שיש את עמותת אנוש שמסייעים במקרים כאלה. כמו כן היא גם ציירת והיא מנסה לעבוד ולצייר אבל אין לה מקום בשביל זה (הבית שלי קטן מדי). 3. כל מידע נוסף שיכול לעזור למקרה אני אשמח לשמוע. תודה ושבוע נפלא!

אן שלום רב, לגבי שאלתך לפתרונות דיור ותעסוקה עבור אנשים המתמודדים עם מחלה פסיכיאטרית - כיום יש מגוון שירותים כמו הוסטל ודיור מוגן הפרושים ברחבי הארץ וניתנים על ידי חברות שונות כולן פרטיות העובדות ברישיון ופיקוח משרד הבריאות ביניהן גם אנוש. בד"כ לאנשים עם 40% נכות נפשית ומעלה מגיע סל שירותי שיקום בו נמנים גם שירותי דיור, שירותי תעסוקה ברמות שונות , שירותי פנאי השכלה ועוד. את סל השיקום ניתן להגיש גם טרם קביעת קצבת הנכות על ידי פנייה לרכזת שיקום מחוזית באזור מגוריכם, וע"י דאגה לדו"ח פסיכיאטרי מהגורם המטפל, כמו גם דו"ח פסיכוסוציאלי מעו"ס המכירה את אימך בקהילה או מביה"ח, וקביעת אחוזי נכות נפשית מ- 40% ע"י רופא המקביל לרופא בועדות הביטוח לאומי, להערכתי ניתן למצוא מידע מקיף או באתר של משרד הבריאות ניתן גם באתר ממן או בפנייה ישירה לרכזות סל שיקום. לגבי זמן ההמתנה לקביעת קצבת נכות ניתן לברר במוקד הביטוח לאומי. בהצלחה

אן שלום, לצערי זמן ההמתנה לקצבה מביטוח לאומי והסדרת התהליך אורך לפחות חצי שנה ולאחר מכן צריך לעבור גם וועדת שיקום. את צריכה איש מקצוע שמלווה את התהליך אולי מבית החולים בו הייתה מאושפזת או ממרפאה לבריאות הנפש. אין לי הצעות לגבי מקומות דיור עד קבלת הקצבה. אבל מבחינת תעסוקה יומית לבתי חולים יש לרוב אשפוז יום / מועדונית שניתן להגיע לפעילות יומית כדי שלא תשאר בבית. במקביל לוועדה של ביטוח לאומי יש אפשרות גם לפנות לפסיכיאטרים מסוימים שיש להם אישור מקביל לוועדה של ביטוח לאומי בכל הנוגע לסל שיקום ואז אם הם יאשרו 40% נכות אפשר לגשת לוועדת סל שיקום ולמצוא בקלות יחסית מקום מגורים שיקומי. את יכולה להשיג את רשימת הפסיכיאטרים הנ"ל באתר של בזכות או אצלם בטלפון בטח גם לממ"נ ועוצמה. בהצלחה, נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה