מרכז אבחון, הכשרה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

13/03/2006 | 16:25 | מאת: שרי רוזן

והשמה תעסוקתית שיקומית - הרצליה והשרון כשמו עוסק בשיקום תעסוקתי החל מאבחונים אישיותיים פסיכולוגיים תצפיתיים פונקציונלים וממןחשבים לזקוקים גם אבחונים נוירופסיכולוגיים . לכל מופנה מותאמים החלקים הרלוונטיים בבטרית האבחון שיתנו מענים נדרשים לבנית תוכנית שיקום תעסוקתית. המרכז מציע גם סדנאות והכשרות חלקן מתקיימות במרכז עצמו ששוכן בהרצליה וחלקן במקומות הכשרה בחוץ. רשימת הסדנאות כיום : מזונאות, טיפול בבעלי חיים, מזכירות, הנהלת חשבונות, עיבוד תמלילים, מחסנאות ממוחשבת, סייעות/ים לגננות בגני ילדים, מכניקה, אלקטרוניקה, טיפוח החן -ספרות, סידור גבות, פדיקור, מניקור,אומנות, צורפות. האנשים בסדנאות מלווים ע"י צוות שיקומי המקיים שיחות קבוצתיות ושיחות פרטניות,. כל תלמיד עובר סדנה לחיפוש עבודה הכוללת דרכים לחיפוש ואיתור מקומות עבודה, הכנת קורות חיים, הכנה לראיונות עבודה כוולל סימולציות, עבודה קבוצתית דינמית על כניסה והתנהלות במקום עבודה.השמה למסיימי ההכשרה וליווי במקום העבודה ע"י צוות השמה. השמות נתמכות בשכר מינימום מופחת או בשכר רגיל. סדנאות לחפוש עבודה+ג'וב קלאב מתקיימות גם לקבוצות שמגיעות רק למטרה זו בשתי רמות: 1) ג'וב קלאב 2)ג'וב קלאב לאקדמאים לכל הסדנאות, הכשרות וג'וב קלאב מתקבלים מופני בטל"א, משרד הבריאות -סל שיקום, לשכות לשרותים חברתיים ומשרד הבטחון. המרכז נותן מענה לאוכלוסיה מאזור גיאוגרפי נרחב מאוד כל אזור השרון אזור גוש דן. במרכז השיקום קיים מועדון תעסוקתי ומפעל מוגן לזכאי סל שיקום . תוכנית חדשה שיצאה לדרך בימים אלה במרכז השיקום התעסוקתי שלנו בשיתוף עם משרד הבריאות סל שיקום היא "גשרים". מתמודדים שזקוקים לאבחון ומיצו זכויותיהם בבטל"א מתקבלים לפי בחירתם ונטיות ליבם לאחת מהסדנאות שמתקיימות ב ת ו ך המרכז היינו מזונאות, אומנות, מחשבים, ייצור, עיבוד תמלילים . בתקופת שהותם עד 3 חודשים מתקבלת תמונת מצב לגבי יכולתיהם ונטיותיהם ונבנית תוכנית שיקום תעסוקתית פרטנית. לאורך כל תהליך השיקום התעסוקתי מרכז השיקום מהווה מקום מחזק תומך ומעצים. הטלפון במרכז: 09-9506111 שרי רוזן-ייזום פרוייקטים ו רכזת איתור והשמה (תעסוקה נתמכת) י

13/03/2006 | 18:14 | מאת: גלית קלמנזון

לשרי רוזן שלום, ראשית ברצוני להודות לך על שחשפת אותנו לעוד אופציה שיקומית תעסוקתית באזורכם. ברצוני לשאול האם המדובר ב"גשרים" אצלכם על תוכנית דומה ל"מעברים" לייד בי"ח לוינשטיין ברעננה? ובכל זאת מה ההבדל? אם יש. כמו כן הייתי מבקשת לדעת מי אחראי ומי הבעלים למרכז שלכם- יזם פרטי, משרד הרווחה, הבריאות, הקרן למפעלי שיקום? שאלות נוספת: א. האם יש החזרי נסיעות ותשלום הוצאות למשתקמים? ב. מהי אוכלוסיית היעד? רק מתמודדים עם מחלות נפש או גם מובטלים ובעלי נכויות אחרות? תודה, גלית קלמנזון

13/03/2006 | 23:19 | מאת: שרי רוזן

לגלית ולמשתתפי הפורום חג שמח המרכז לאבחון הכשרה והשמה תעסוקתית שיקומית הוא מלכ"ר = עמותה ללא מטרות רווח שבמתכונתה הנוכחים פועלת משנת 1968 אנו זרוע של האגודה למען העיוור שנמצאת באותו מרכז שלנו. מבחינה היסטורית הבית והשרותים השיקומיים נוסדו לשיקומם של העוורים וכבדי הראיה,אך משנבנו ופותחו כל מגוון השירותים שציינתי לעיל הוחלט להכילם על כל סוגי האוכלוסיות הזקוקות לשירותנו היינו נכים פיזיים, נוירופסיכולוגים, נפש כבדי ראיה וגםלאוכלוסיות מרקעים סוצויואקונומיים קשים וכן לאוכלוסיות מופנות משרד התעסוקה. מנכ"ל המרכז הוא דר' לפסיכולוגיה שיקומית ומעליו מכהן יו"ר פרופסור בתחום הפיננסים. קיימת הנהלה ומבקר פנים כך שהכל מתנהל בשקיפות מלאה ותחת ביקורת קפדנית. לגבי החזרי נסיעות :זכאי שיקום המופנים ע"י מחלקות השיקום של בטל"א מקבלים החזר נסיעות מבטל"א ישירות לחשבון הבנק אוכלוסיות בריאות הנפש מקבלים החזרי נסיעות ממשרד הבריאות ואכלוסיות המופנות ע"י הלשכות לשרותים חברתיים מקבלים החזרי נסיעות מהלשכות. השניים האחרונים מקבלים ההחזרים לחשבונם דרך מרכז השיקום. "גשרים" הינה תוכנית שמשמשת מחד כאבחון גם לצוות הטיפולי כשהמטרה היא להבין באיזה שלב של מוכנות לשיקום תעסוקתי נמצא המופנה ובעזרת האבחון לבנות תוכנית שיקומית כאשר כל מדרגי התעסוקות שקיימים בסל שיקום פתוחים בפני המופנה אצלנו במרכז וניתן לנוע בהם על פי צורך.כל אדם שמתקבל לפרוייקט נפגש עם רכזת סל שיקוםה, רכזת השירות הסוציאלי במרכז ואנכי. ובעצה אחת עם המטופל בונים תוכנית שיקומית . כם בעבור המופנה זמן זה של 3 חודשים מאפשר לו להתנסות באיזה מהסדנאות שירצה ולהווכח מה מהן מתאימה לו ובמידה וימצא מתאים לעבור הכשרה בתחום ומיד לאחריה השמה שכאמור מלווה ע"י ע. השמה. עו"ס שיקומית מלווה כל אדם ואדם לאורך התהליך וכמובן מועבר משוב חודשי לרכזת השיקום של סל שיקום. כל שרותי המרכז עומדים לרשות המופנים ומלווים אותם בתהליך השיקום גם אם קיימות תקופות בהן יש צורך להתחזק להתארגן ואח"כ להמשיך בתוכנית ימצא אדם את מקומו אצלנו גם בתקופות אלו נעזור נחזק נכוון ולכשיהיה מוכן נמשיך בתהליך השיקומי . מקווה שעניתי על השאלות ואם עולות שאלות , תהיות ובקשות אשמח לענות כמיטב יכלתי. שוב תודה על תצומת הלב שרי

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה