תמיכה ייעוץ והכוונה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

11/10/2011 | 10:38 | מאת: ירון

שלום רב! רווק בן 23, לפני כשנה אחותי חוותה התקף פסיכוטי(פסיכוזה) אושפזה ועברה תהליך שיקום והחלמה במשך כמה חודשים והיום נמצאת במצב מאוזן. הארוע המצער והטראומטי הזה השפיע עליי בצורה קיצונית ונאלצתי להתמודד איתו לבד מהסיבה שהתקשורת ביני לבין הוריי לקויה(בלשון המעטה) ולא הרגשתי בנוח לשתף חבר או גורם זר ובעקבות כך הדחקתי או לפחות ניסיתי להדחיק עד כמה שאפשר את כל מה שעבר עלי בתקופה הנוראית הזאת. וכך גם נכנסתי לדיכאון שלעיתים היה מלווה גם בהתקפי חרדה התפטרתי מהעבודה, ניתקתי קשר עם המון חברים, הסתגרתי בבית (גר עם ההורים) והפכתי להיות בנאדם סגור ומופנם בשונה לגמרי ממה שאני או לפחות ממה שהיתי. לקחתי ציפרלקס במינון נמוך יחסית של 5 עד 10 מ"ג במשך חודש מה שעזר להתקפי החרדה להיעלם. לאחרונה מצבי השתפר והחל להתייצב והיתי מעונין להתחיל בטיפול רק שאין לי מושג מה יתאים לי?אני נמצא בתקופה מאוד מבולבלת בחיים שלי ואני חייב ורוצה לעשות שינוי משמעותי רק צריך הכוונה ...

11/10/2011 | 21:05 | מאת: י. בן יעקב

ירון שלום, ראשית אני חייב לציין בפניך, שכשם שאחותך החלימה [יחסית] וגם אתה כותב שהנך עוזר לעצמך [הציפרלקס עזר לך] ובמיוחד שרוצה לעזור לעצמך, אז הכלל אומר: אתם תחלימו! תדע שאתה במצב טוב, ואל תחשוב כלל מחשבות מייאשות. אני פשוט כותב לך את ההתרשמות שלי ושחשוב שתשים לב אליה. לגופו של דבר, אכן חשוב שתהיה לך אוזן קשבת, ותמיכה. [יחד עם זאת אני רוצה להדגישך, שאל תפתח 'תלות' רגשית, שאתה חלש וצריך המון תמיכה.. לא כך! אלא מכיון שבאמת חוית דבר קשה יחד עם הדינמיקה המשפחתית, אז לפעמים צריך אוזן קשבת, אכן כך.] ולכן לגופו של דבר, תפנה בקופ"ח שלך לקבל ליווי של פסיכולוג [זה לא מחיר יקר] שתפגשו אחת לשבוע או שבועיים. אני תמיד ממליץ על לפנות לעו"ס ברווחה באיזור מגוריך. אינני יודע אם זה נוח לך, אבל במידה ותתקבל בקשיים או תרגיש מצוקה תדע שזה כתובת. ואגב, גם במוקד ער"ן תוכל לקבל אוזן קשבת, אם כי נקודתית כלומר בשעת מצוקה, אך לא כדבר לאורך זמן. אני מקווה שתפנים את הדברים שכתבתי בהתחלה, ומקווה שיהיה לכם רק טוב

06/11/2011 | 14:47 | מאת: עדי כחלון

ירון שלום, לעיתים במצבי קושי כדאי כן להעזר בליווי ותמיכה של איש מקצוע. לצערי לא תמיד העו"ס ברווחה יכולים להתפנות לעזרה ולליווי היותר צמוד לו אתה זקוק בשלב זה. הטיפול הפסיכולוגי אותו הציע בן יעקב הוא נכון וטוב ,אולם כדאי גם להעזר במישהו ,אשר התחום שלו הוא בנושא של שיקום הכולל גם בדיקת המשך הדרך מבחינה תעסוקתית דיור חברה והקשרים המשפחתיים אתה מוזמן לפנות אלי ואנסה להמליץ לך על פי הצורך [email protected] ב ה צ ל ח ה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה