אמא כפייתית .

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

01/10/2011 | 20:26 | מאת: יניב

שלום רב. אני גבר בן 23.יש לי שני אחים גדולים נשואים החיים מחוץ לבית . אני חיי לבד בבית עם אימי שגרושה. לאחרונה, הכרתי את חברתי מזה שלושה חודשים. מאז שאני עם חברה ונמצא קצת יותר מחוץ לבית אימי מתחילה לנהוג באובססיה כלפיי . היא נוהגת בצורה קיצונית בכך שהיא מתקשרת לחבריי ובוכה להם, מתקשרת לחברתי ואף להוריה,מקללת ,מציגה בפניהם את מצבה הנפשי העגום,מספרת על ילדיה שקרים שאנחנו אלימים ומנסה להפריד אותנו מחברותינו. מצבה הנפשי של אימנו ידוע לנו כבעייתי . היא אינה מוכנה לטפל בעצמה בשום אופן ואף מסתייגת לדבר בכך שהיא תוקפת בצורה נורא קיצונית המלווה בצרחות וקללות.אני מרגיש שאימי פיתחה שנאה כלפי כל הסובבים אותה ובפרט כלפי הילדים שלה. היא מאיימת שתהרוג את עצמה,בוכה כל שעות היום ,צורחת ,מאיימת..אך אלו כבר תגובות נישנות שלה. היא רבה בעבר עם כל חברות ילדיה. עם חברתי הקודמת היה אותו סיפור וכן עם נשותיהן של אחיי הגדולים . אני נותרתי הילד האחרון בבית ואני מאוד רוצה לעשות צעד ולעזוב את הבית. אני מרגיש שאולי זה מה שעליי לעשות. אך אני לא בטוח . אני מרגיש שאני מאוד צריך מישהו שיכווין אותי וייתן לי דרך. מה עליי לעשות . לדבוק בחברתי? שמאוד תומכת אך אני מרגיש שיש בה סוג של הלם בשל המצב. אני פוחד שהמצב הזה ישפיע על חיי החברה שלי ויפגע בי. האם עליי לעזוב את הבית גם אם זה כרוך בהשלכות קיצוניות ? .חשוב לי לציין שאנחנו עושים הכל למענה,את כל צרכי הבית אנחנו ממלאים מכיוון שאבא אינו חיי בבית. אשמח ואודה לעזרתכם ותשובתכם

01/10/2011 | 23:50 | מאת: adi

היי, תנסה לפנות למיל"ם. עדי

02/10/2011 | 18:17 | מאת: י. בן יעקב

רצוי שתפנה לעו"ס ברווחה, שתוכל לעזור לך להתמודד עם המורכבות, וכן לדאוג גם ביחס למצבה של האמא.

02/10/2011 | 20:00 | מאת: עו"ס 2

אתה יכול גם לפנות לעמותת מית"ל שעוזרת למשפחות של אנשים המתמודדים עם הפרעה נפשית. מטרת העמותה היא התמקדות במשפחה של החולה ולא בחולה עצמו, לכן אני מאמינה שהם יכולים לעזור לך... בהצלחה!

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה