פוסט טראומה כתוצאה מפגיעה מינית מתמשכת

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

28/02/2006 | 21:13 | מאת: מישהי

אני נפגעת תקיפה מינית משחר הילדות. כמו כן לפני כשנה עברתי אונס טראגי וטראומטי שהיווה טריגר ושיחרר אותי ללא התרעה מוקדמת מהדיסוציאציה הקשה בה חייתי שנים ארוכות. חצי שנה קודם האונס לקיתי בדיכאון אקוטי/מז'ורי+כמה ניסיונות התאבדות גם בשל פיטורים עכורים ומצב כלכלי בכי רע. וברגע האחרון טופלתי תרופתית בנוגד דיכאון וניצלתי. האונס התרחש עם אדם זר כאשר היתי בשלבי התאוששות מוקדמים מהדיכאון וכך יצא שנפלתי מדחי אל דחי- מדיכאון אקוטי להפרעה פוסט-טראומטית חמורה. כיום אני מטופלת תרופתית ובמקביל פסיכותראפויטית בשיטה פסיכודינמית ומאז האונס אני לא צולחת לחזור למעגל העבודה! יש לי רקורד עשיר ביותר, השכלה , אינטלגנציה וקוגניציה גבוהים ביותר אך תפקודית אינני מתפקדת כדבעי ומתנהלת בעצלתיים. אני מעוניינת בקצבת נכות תפקודית זמנית ולא נכות רפואית לצמיתות על0מנת לעבור את התקופה הקשה בה אני מצויה עד להשתקמות מלאה בה אוכל לחזור למעגל העבודה ולעמוד ברשות עצמי וכן על מנת לתבוע את האנס בפיצויים נרחבים בתביעה אזרחית לאחר שהורשע בתביעה הפלילית. לאור זאת שאלותי: 1.האם אישור נכות תפקודית זמנית יהווה אות קלון על גבי? וכאות קיין יהצר את צעדי העתידיים והמקצועיים לצמיתות?!? אני מתעתדת ללמוד עבודה סוציאלית באוניברסיטה וכן לעבוד במקומות עבודה ממשלתיים ומכובדים ויתכן אף ביטחוניים שיתכן ויחקרו את התיק הרפואי שלי והאנמנזה שלי על מנת לבדוק את אספקט כשירותי הנפשית-בריאותית. האם נכות זמנית תהא מתועדת ברשומות משרד הבריאות לדיראון עולם? 2. כנפגעת תקיפה מינית של אונס ומעשי סדום מהם זכויותי מהמדינה לה שילמתי מיסים שונים ממיטב כספי- לצורך השתקמות? (מלבד טיפול נפשי המוגבל לחצי שנה אותו החילותי לממש, ממש לאחרונה!) ישר כח

28/02/2006 | 22:25 | מאת: גלית קלמנזון

שלום למישהי, דרך האופן בו תארת את המצב אני יכולה להרגיש את הרצון שלך לצד החשש לראות ולהראות - את הצורך בהכרה במצבך לצד הפחד מאותו דבר עצמו. אכן, תהליך שיקומי כרוך בהכרה פנימית של האדם באמיתות על עצמו לצד חשיפתן לסביבתו. זהו תהליך לא פשוט ולעיתים הוא מלווה בכאב. אישור נכות מטעם המוסד לביטוח לאומי, הוא קודם כל, מה שאנחנו מייחסים לו. ניתן לראות בו אות קלון וניתן לראות בו גם צעד בוגר ואחראי של אדם בוגר ובשל המגייס את המשאבים שסביבו על מנת להתפתח, לצמוח ולהשתקם. זו גם בחירה אישית, על הטוב והרע שבכך. בנוסף לכך חשוב לזכור, אנשים המוכרים ע"י המוסד לביטוח לאומי ב- 20% נכות ומעלה יכולים להנות משרותי השיקום של המוסד. מדובר במערכת שיכולה לתרום באבחון, הכשרה והשמה. באשר לשאלת הכשירות לעבודה סוציאלית. תהליך הכניסה למקצוע כולל 3 שנות לימודים אקדמיים והכשרה מעשית עם הדרכה צמודה שתפקידה גם לבחון את אשיותו של הסטודנט, לתמוך בו ולפעמים גם להצביע על בעייתיות. בבסיס מקצוע העבודה הסוציאלית עומדת האמונה בהתפתחות. ההחלטה לגבי יכולתך לטפל באחרים תימדד ע"פ התהליך האישי שעברת ומצבך בהווה. בהצלחה

01/03/2006 | 02:48 | מאת: מישהי

אדגיש ואומר כי אינני סובלת ממחלה פסיכוטית או מכל מחלת נפש שהיא שהנה עסקת חבילה אומללה לכל החיים המצריכה טיפול בהתפרצות המחלה וכן טיפול למניעה עקביים! כי אם סובלת מהפרעה תפקודית(ולא רפואית!) זמנית בלבד שנובעת מהצטברות של נסיבות חיים קשות שהצמיחו קרקע פוריה לאותן הפרעות שהיו בפוטנציאל. אחדד את שאלתי: האם ניתן לקבל אישור נכות תפקודית זמנית מטעם המל"ל? או שמא נכות זמנית שנקבעה כיום כתוצאה מהפרעה תפקודית זמנית מהווה תעודה מוצהרת ותהווה חותמת לכל החיים?! האם בלימודים האקדמאים עלי ייהיה להצהיר על הרקורד הנפשי שלי והאנמנזה הרפואית ולהצטייד באותה תעודת נכות(אם כן אני לא מתכוננת ומתכוונת לצעוד אף לכיוון המל"ל) או שאוכל לא לחשוף את העניין כלל ועיקר על מנת שבעתיד הדבר לא יצר את צעדי? מצפה לתגובה תודה רבה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה