שלום אני צריך עזרה ואשמח לקבל מענה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

03/03/2006 | 16:47 | מאת: יעקוב

אני מטופל אצל פסיכיאטר בקופת חולים עקב PTSD ולאחרונה הוא נתן לי הפנייה למרפאות חוץ בתל השומר .למיטב הבנתי כל המרפאות הציבוריות ובתי החולים מחוייבים להעביר מידע על מטופלים למשרד התחבורה ואניעלול לאבד את רשיון הנהיגה שלי ..יש לי בסה"כ משבר נפשי שאני סובל ממנו ללא ניסיונות היתאבדות ...רציתי לדעת האם מישהו יכול להמליץ לי על מקום שבו אפשר לטפל בבעיות נפשיות ואינו קשור למוסדות המדינה

03/03/2006 | 17:29 | מאת: שלי

יעקב המודאג שלום, לא יודעת ממי שמעת זאת,למיטב ידיעתי זה ממש לא נכון. אני הייתי מאושפזת שלוש פעמים והיה לי נסיון אובדני רציני ותקופה ארוכה נחשבתי לאובדנית. הייתי ועדיין מטופלת במרפאות חוץ ולא איבדתי את רשיון הנהיגה שלי ולעולם לא דיברו איתי על זה. בהצלחה.

03/03/2006 | 18:22 | מאת: גלית קלמנזון

אכן, רשיון הנהיגה נשלל רק במקרים מאוד ספציפיים ונדירים יחסית. מדובר במקרים בהם מדווח המטופל עצמו על שינוי במצב, המטפל או גורם אחר על בעיה בנושא. כפי שכתבתי בעבר, רשיון נהיגה או כל זכות אזרחית אחרת אינה נשללת מאדם באופן אוטומטי רק בשל אבחנה פסיכיאטרית אובדנות או אשפוז, וטוב שכך. שלילת רשיון נהיגה, רשיון לשאת נשק, חזקה על ילדים וכו' נלקחים מאנשים, לא בהכרח בשל בעיה נפשית, במקרים נדירים יחסית לאחר שהנושא נבדק בצורה ייסודית והוכח כי לטובת האדם עצמו ו/או סביבתו יש צורך לשלול ממנו זכות זו או אחרת.המלצה כזו יכולה להגיע ממטפל "שקשור למוסדות המדינה" ובאותה מידה גם ממטפל שאינו כזה. כל המטפלים, יהיה מקום עבודם אשר יהיה, מחוייבים בדיווח באותה מידה. בעיני אתה אולי נוגע במשהו יותר כללי דרך עניין רשיון הנהיגה. אתה מדבר על מטפלים מסוג אחד שעלולים להזיק, לפגוע, לגזול ולהרוס משהו טוב בך לעומת אחרים שאינם כאלה. ואולי השאלה היא כיצד ניתן לדעת שהאדם שאמור לטפל בי יעשה את עבודתו נאמנה, יגונן, יפרגן, ישמור, יטפח ויגדל? הכניסה לתהליך טיפולי דורשת אומץ ולא מעט אמון כלפי המטפל. מטבע הדברים, כשלא מכירים, יש המון שאלות. עצתי לך היא לשאול את השאלות ולנסות לברר עם המטפל החדש לאט לאט את הדברים. יש סיכוי שתפגוש ב"מוסדות המדינה" מטפל שיבין אותך ותוכל לצמוח ולהתפתח בעזרתו. מה דעתך? בהצלחה.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה