איך מטפלים באישה שמתכחשת למצבה הנפשי

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

04/03/2017 | 07:10 | מאת: קובי

אנו זוג בני 48 עם 3 ילדים בוגרים.איש עסקים מלא אנרגיה ואישה עקרת בית. לאשתי יש התנהגויות קיצוניות של תוקפנות מילולית פגיעה מילולית בקרובים אליה, היא מאוד אימפולסיבית ואמוציונלית. בוחרת לראות שחור בכל עניין.למרות מאמצים אינסופיים של כולנו המצב לא משתפר ולרוב האווירה בבית של צעקות ועצב.על כל עניין שולי או חצי משפט לפתע ישנה התפרצות זעם בוטה בצורה קיצונית תוך שימוש במילים קשות ואי יכולת להקשיב לטיעונים עיניינים.ניסיתי מספר פעמים לגשת לטיפול זוגי אך המסקנה שלה מאותו ביקור שהיא בסדר ושכולנו אשמים.אני מתוסכל ולא מצליח לתת למשפחתי חיים נעימים בגללה. היא הופנתה בשתי הזדמנויות לבריאות הנפש על ידי רופא משפחה ולא הסכימה ללכת. מצד שני מי שלא מכיר אותה רואה אשה נאה חייכנית ומצחיקה. עצוב מתיש ומתסכל. אנא מה עושים ? היא לא מוכנה לשמוע על ייעוץ או טיפול תרופתי. "אתה לא תעשה אותי משוגעת".

שלום, בימנו הסטיגמה על טיפול פסיכולוגי היא הרבה פחות חמורה ממה שהייתה בעבר אולי אפשר להציע לה טיפול מעין זה יש בהשתתפות מסויימת בכל קופות החולים. אני לא מכירה אותה אבל אולי אפשר לחפש איתה דברים שעושים לה טוב... התעמלות, לצאת יותר עם חברות, הרבה פעמים תמיכה של חברות או משפחה קרובה יכולה מאוד לעזור. נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה