טיפול תרופתי להשמנת יתר

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

08/09/2018 | 22:30 | מאת: רונן

ד"ר שלום, אני בן 39, שוקל 110 קילו, גובה 182, השמנתי בחמש השנים האחרונות כמעט 30 קילו (באופן הדרגתי של מספר קילו כל שנה), ואני ממשיך לעלות מדי תקופה. ניסיתי מספר דיאטות ללא הצלחה כאשר השמנתי חזרה מיד. מרגיש שאם אמשיך ככה אמשיך לעלות ואני מאוד רוצה לרדת במשקל, נמאס לי להיות שמן. קיצור קיבה מפחיד אותי ולא חושב בכיוון. כעת שוקל טיפול תרופתי, רוצה לדעת אילו תרופות קיימות כיום בישראל, ואיך עובד מנגנון הפעולה שלהם ואילו תופעות לוואי יש להן. כמו כן איזו תרופה לטעמך הינה בעלת פרופיל יעילות-מיעוט תופעות לוואי הטובה ביותר?

שלום רונן, ישנן מספר תרופות המתאימות לטיפול ואף ישנה גם אפשרות לשלבן. לא אוכל בפורום זה להכנס פרטנית לכל תרופה והשפעותיה. מומלץ להיוועץ עם רופא המטפל בהשמנת יתר. על פי הקריטריונים, הינך עומד בתנאי לטיפול תרופתי. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח