מעקף והריון

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

27/12/2006 | 09:12 | מאת: דריה

אני שבעה חודשים לאחר ניתוח מעקף, ירדתי כבר למעלה מחמישים ק"ג. בנתיים נכנסתי להריון. א. האם יש הנחיות מיוחדות לגבי מעבר למעקב הרגיל של כל הריון? ב. איך מבצעים לאחר ניתוח מעקף העמסת סוכר? (בהריונות הקודמים ביצעתי העמסה של 100 גרם בגלל המשקל הגדול שלי)? ג. תודה רבה.

27/12/2006 | 10:09 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

לאחר מעקף קיבה יתכנו חסרים בברזל, חומצה פולית, ויטמין B12, וסידן. יש לבדוק רמות ולהשלים חסרים. רצוי לבדוק כל 3 חודשים. אם ירדת כל כך יפה במשקל לדעתי לא תצטרכי לבצע העמסת סוכר ותספיק בדיקת רמת סוכר בדם. אנא התיעצי עם רופא המשפחה.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח