כאבי ראש וראייה מטושטשת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/03/2016 | 17:59 | מאת: דביר

שלום רב, אני בן 26. מגיל 6 הופיעה אצלי פזילה בשתי העיניים, לפני כ5 שנים עשיתי ניתוח להסרת משקפיים והניתוח העלים כמעט לחלוטין את הפזילה. לפני כשנה החלה אצלי הדרדרות מהירה ופתאומית בראייה ופניתי לרופא עיניים אשר התאים לי משקפי ראייה חדשים. מאז החלפתי עדשות 4 פעמים (כל כמה חודשים המספר עולה). אך לצערי גם כשאני מעלה את המספר למספר המקסימלי שהעין יכולה לקבל הראייה שלי מאוד מטושטשת, כפולה ו'נמרחת'. הטשטוש בראייה מלווה בהרגשת חוסר מיקוד כללי (קשה לי להתרכז ולחשוב) ובכאבי ראש עזים יום- יומיים אשר תחילה היו ממוקמים באחורי הראש ולאחרונה הכאב ממוקד בעיקר באיזור מרכז הראש. מומחי העיניים טענו כי כאבי הראש נגרמים בשל הפזילה (למרות שבמשך 20 שנים שהייתה לי פזילה לא סבלתי מכאבי ראש יוצאי דופן), אך אינם מסוגלים להסביר את העובדה שהראייה שלי מטושטשת מאוד גם בזמן שאני מרכיב משקפיים. לאחרונה עברתי ניתוח פזילה ללא הצלחה (הכאבים והטשטוש לא פסקו) ואני עתיד לעבור ניתוח נוסף בחודש הקרוב. לפני שאגש שוב לחדר הניתוח הייתי שמח לדעת האם ישנה אפשרות בה מקור ההפרעה בראייה וכאבי הראש אינם בפזילה? יש לציין כי לפני חצי שנה אושפזתי בשל עקיצת קרצייה ובמהלך האשפוז עברתי סריקת CT ולא היו ממצאים חריגים.

ערב טוב דביר, הצגת הבעייה ברורה: 1.מתבקש (לפני נתוח פזילה נוסף)ייעוץ ויתכן השלמת אבחון עי נוירו-אופטלמולוג (תת-התמחות של רפואת עיניים). טפול בהתאם להתרשמותו. אם אתה בטפול אצל מומחה נוירואופטלמולוג-הכתובת נכונה. 2.אם נוירואופטלמולוג חושב שיתכן ומקור הבעייה מוחי-מתבקש ייעוץ נוירולוג. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה