מנינגיומה שהוסרה בתאריך 22/02/06

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/05/2006 | 09:53 | מאת: אהרונה

12/05/06 אני מעבירה לכם בכתב את תוצאות ה-MRI שנערכה ב-30/04/06 כחושדיים לאחר הניתוח. בסריקה הנוכחית מודגמים שינויים פוסט ניתוחים כדלקמן: הניתוח נעשה בגישה פרונטלית שמאלית קדמית. התהליך השאתי הוסר. אך כעת מודגמת האדרה די נרחבת במימדים של כ-53X35X25 מ"מ אשר נראית מערבת את הדורה בקרקעית הגומה הקדמית מעל המשטח הספונואידלי ומשטח הנפה ומשם היא מתמשכת יותר קרניאלית משמאל לקו האמצע ומשמאל לפלקס בחלקו הקדמי נמוך. כאמור קיימת האדרה אם כי לא לגמרי אחידה כאשר נותרים איזורים מואדרים פחות בתווך. כיוון שהבדיקה נעשתה לפני כחודשיים קיימות שתי אפשרויות: האחת שמדובר בהאדרה דורלית פוסט ניתוחית והשניה שמדובר בתהליך מנינגיומטוטי נישנה נרחב יותר מאשר בשלב התרום ניתוחי. קיימים שינויים מלציים פוסט ניתוחים באנה המיצחית השמאלית . כדאי להמשיך ולעקוב אחר ממצאים אלה. אני מבקשת לדעת אם המחלה חוזרת ? מה עלינו לעשות כדי שהמצב לא יחזור חלילה לקדמותו.

תודה על פנייתך.לא ניתן להעריך ההדמייה ללא עיון ב-MRI עצמו. יש לדעת מה התשובה ההיסטולוגית מבדיקה מיקרוסקופית של הגידול שהורחק בנתוח אשמח לעיין בנתונים אלו במרפאתי ולייעץ לך בהמשך בפי שישתמע. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה