גידול ליד התלאמוס והקשר לחדרים מורחבים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/08/2014 | 08:51 | מאת: אשר

היידה דוקטור! אובחן לבן שלי לפני כשנתיים גידול בגודל של 1.2 ס"מ ליד התלאמוס ללא בצקיות מסביב. הוא עבר ארבעה MRI בשנתיים האחרונות והגידול יציב ונראה שיושב שם מאז ינקותו (גילוי ואבחנה ראשונה לפני שנתיים). לפני כחודש הוא עבר MRI נוסף שנוספה לו אבחנה חדשה שלא הובחנה בעבר על ידי הרדיולוגים שהחדרים מורחבים לגילו (+15). כיוון שהיו לו תסמינים שונים פיזיקליים והתנהגותיים בעבר אני אישית מקריאה באינטרנט חושד שאולי ההרחבה של החדרים נובעות מחסימת ההידרוצפלוס על ידי הגידול. זו השערה בלבד שלי שאינני רופא. ואני משער שהתסמינים הקוגנטיביים הקלים המשתנים, ההתנהגותיים ולפעמים אף פיסיקאליים (ראייה מטושטשת זמנית, אפטיות וכולה) הינם כתוצאה מלחצים פנימיים. שאלותי הם: האם יתכן שההרחבה נובעת מהידרוצפלוס? האם יש סיכוי שמיקום הגוש (מונרו) באמת חוסם את זרימת הנוזל?

שלום אשר, לשאלותיך: 1.הבהרה הרחבת חדרים מבטאת הידרוצפלוס.זו אינה סיבה ומסובב. הגידול הוא החוסם (באיזור הנקב ע"ש Monro),הרחבת החדרים-הידרוצפלןס היא התוצאה. 2. בהחלט כן. יש חשיבות רבה להערכת ה-MRI עתה בהשוואה לקודמיו ובהקבלה לשינויים ולתסמינים שהופיעו לאחרונה. זה הבסיס לקביעת הטפול בשלב זה. בברכה

19/08/2014 | 14:16 | מאת: אשר

אני אפנה לנוירולוג לקבל יעוץ רשמי. שיהיה לך רק טוב.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה