שאלה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/02/2013 | 23:46 | מאת: ניצן

ערב טוב ד"ר האם בדיקת MRI מכוונת ליותרת המוח, מכוונת אוטומטית גם להיפותלמוס ? במידה ויש ממצא/הפרעה בהיפותלמוס, הרדיולוג יציין זאת ? מה שעומד מאחורי השאלה, קראתי קצת על כך שחלק מההורמונים בהיפופיזה מושפעים ומכוונים ע"י ההיפותלמוס, ולכן השאלה האם כשבודקים האם יש בעיה בבלוטת יותרת המוח בודקים גם אם יש בעיה בהיפותלמוס.

לניצן, איזור ההיפותלמוס סמוך אנטומית ליותרת המח. שניהם מודגמים ב-MRI היטב. פענוח המומחה בהדמייה מוכוון במידה מסויימת עי השאלות שהציב בפניו המומחה שהזמין את ההדמיה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה