בעיה במיקוד הראיה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/04/2012 | 09:00 | מאת: אבי

שלום רב. אני בן 43,בריא,סובל מכאבים כרוניים סביב הצוואר שהתפרשו כשרירים מכווצים. לפני כשלושה חודשים קיבלתי מכה חזקה בראש למעלה מתקרת בטון.לא איבדתי הכרה.מאז יש לי מה שנקרא בעיה במיקוד הראייה. שאלותיי; 1.האם תיתכן תופעה כזאת לאחר מכה בראש.פשוט אף פעם לפני המכה לא סבלתי מכך. 2.לפני כשבועיים{כחודשיים וחצי אחרי המכה}בנוסף לבעיה במיקוד הראייה,הופיעו להם עוד "תופעות לוואי".כשאני נוגע בעין שמאל ולוחץ עליה קלות כמו למשל כשמנגבים פנים אני מרגיש כאב עמום מאחורי העין השמאלית לשניה וזהו.בנוסף כשאני מזיז את הראש והמבט לצד ימין בלבד במהירות ואז מחזיר למרכז אני מרגיש הבזק של שניה של כאב עמום ברקה השמאלית בראש.זה קורה בערך 15 פעם ביום ולא קורה תמיד שאני מסיט את המבט אלא פשוט מתי שמתחשק....אבל בדכ רק בהסטת הראש והמבט.אם אני במצב סטטי זה לא קורה. נבדקתי אצל רופא עיניים ונוירולוג והם מצאו שהכל תקין ולא יודעים מה זה.רופא העיניים נתן לי הפנייה לנוירואפטמולוג. ממה יכול לנבוע הכאב בעין וברקה,שניהם בצד שמאל?האם יש קשר בין הכאב בעין לכאב ברקה?האם זה גם יכול להיות קשור למכה בראש שקיבלתי לפני כחודשיים וחצי? רופא העיניים אמר שיכול להיות ששריר העין כואב בנגיעה בעין,ויכול להיות ששריר העין גם מקרין כאב לאזור הרקה וזה מבלי שאגע בעין,הייתכן??? דרך אגב אורטופד שלל שאלו בעיות בגלל הצוואר תודה מראש אבי

לאבי, קראתי בעיון את פנייתך. אם בדיקה עי נוירואופטלמולוג תמצא תקינה-הרי שאינני רואה מקום לדאגה,ואז אייחס התלונות למכה בראש שתארת+אצפה לדעיכת התלונות בהדרגה. סופשבוע נעים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה