שריר מרצד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/05/2006 | 12:07 | מאת: אבי

שלום רב, לפני כשבועיים וחצי חליתי בשפעת המלווה בחום. במהלך המחלה התחיל השריר שנמצא מעל קצה הגבה הימנית (לכוון האוזן) לרצד כלומר להתכווץ ולהשתחרר בקצב גבוה. אני מכיר את התופעה של שריר מרצד באיזור זה אך הפעם זה לא עבר. הריצוד המשיך במשך שבוע כאשר רוב הזמן אני כמעט ולא מרגיש אותו רק רואה אותו במראה והפסיק. לאחר כמה ימים התחיל שוב וכרגע אני כמעט לא מרגיש אותו אך רואה אותו במראה. אשמח אם תוכלו לומר לי מה עלי לעשות והאם זו תופעה מוכרת? בכבוד רב אבי

התופעה המתוארת ניקראת Facial Myokymia . אם התופעה לא נעלמת פנה לברור ע"י נוירולוג.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה